Angajatii Ministerului Energiei nu si-au primit salariile pentru luna august: nu mai exista un ministru, nici macar interimar, si nu are cine sa semneze ordinele de plata

Angajatii Ministerului Energiei nu au primit, marti, salariile pentru luna august, desi ar fi trebuit sa fie zi de plata, intrucat nu exista nicio persoana desemnata sa semneze ordinele de plata, au declarat surse din interiorul institutiei.

"De o saptamana exista zvonuri ca nu ne vom primi salariile la timp. Astazi trebuia sa fie zi de plata si nu am primit banii. Nu ne-a fost oferita nicio explicatie la modul oficial, insa aceasta situatie este cauzata de faptul ca nu mai exista un ministru, nici macar interimar, si nu are cine sa semneze ordinele de plata", au spus sursele mentionate, conform Agerpres.ro.

Potrivit acestora, este pentru prima data cand institutia se confrunta cu un astfel de blocaj.

Vineri, 30 august, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia Gratielei Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a lui Anton Anton, ministrul Energiei, si a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, si prin care se constata incetarea functiei de membru al Guvernului pentru cei trei. Acestia, membri ai ALDE, au demisionat dupa ce formatiunea a iesit de la guvernare.

Totodata, Iohannis a refuzat propunerile de ministri interimari inaintate de premierul Viorica Dancila pentru portofoliile lasate libere in urma acestor demisii.

Citeste si:
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME
Electrica SA vrea sa-si...

In locul lor erau propusi interimari astfel: la Energie - ministrul Economiei, Niculae Badalau, la Mediu - ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, si la Relatia cu Parlamentul - ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat si comert, Radu Oprea, conform unor surse politice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri