Debenhams, unul dintre cele mai mari branduri fashion din lume, cu o istorie de peste 200 de ani in industria modei, a agreat recent cu grupul RTC acordarea drepturilor de franciza pentru inca 11 tari din Europa Centrala si de Est.
RTC Holding opereaza brandul Debenhams din 2007, detinand francizele pentru Romania, Republica Moldova si Bulgaria, unde a deschis pana acum 7 magazine.

“De 20 de ani, RTC-ul s-a concentrat pe extinderea businessului in Romania. Extinderea regionala a fost permanent o tema, dar niciodata nu am avut un «cal troian» asa bun ca acum: franciza Debenhams, un brand international de mare succes. Speram ca in 10 ani sa avem peste 100 de magazine Debenhams operate de noi si sa generam rulaje de peste jumatate de miliard de euro. Si sper, de asemenea, ca si celelalte divizii ale RTC sa urmeze capului de pod deschis de noi prin magazinele Debenhams. Semnarea contractului de franciza cu Debenhams pentru inca 11 tari reprezinta probabil cel mai important moment din istoria grupului RTC”, declara Octavian Radu (foto), presedintele grupului RTC.

Intrarea brandului pe cele 11 noi piete se va face pe masura ce se identifica proiectele comerciale potrivite sa gazduiasca magazinele Debenhams, respectiv suprafete usor accesibile, de aproximativ 2.000 mp.

“In principiu vom intra in mall-uri pentru ca ele ne asigura atat traficul, cat si destinatia de cumparaturi. Debenhams isi gaseste locul in centre comerciale, zone dedicate de shopping. Suntem deja in negociere cu mai multi proprietari de astfel de locatii, astfel incat anul acesta am putea deschide primele 3-5 magazine noi, cu o dinamica mult mai mare in anii urmatori”, precizeaza Ramona Stanciulescu, CEO-ul Rafar, linia de business care opereaza francizele fashion in cadrul grupului RTC.

In Romania, grupul RTC se afla intre primii 5 operatori de francize fashion din punct de vedere al numarului de magazine.

Rafar este linia de business care opereaza, in cadrul grupului RTC, francizele de fashion, incaltaminte si accesorii si numara in prezent 26 de
magazine, cu o suprafata totala de peste 15.000 mp.

Principala franciza fashion detinuta este Debenhams, pentru care Rafar a dezvoltat o retea de 7 magazine in Romania si Republica Moldova, suprafata acestora insumand peste 11.000 mp.

Din portofoliul Rafar mai fac parte conceptele proprii Catwalk si Rafar Brands si brandurile: Aldo, Olsen, Mandarina Duck, Kipling, Kanz, Pablosky, Forever 18, J.Press si Bijoux Terner.

In 2010, Debenhams inseamna 184 de magazine in Marea Britanie si pe tot globul si un rulaj anual de 2,3 mld. lire sterline.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri