Jean Valvis, antreprenorul elvetian de origine greaca, care a vandut in 2008 producatorul de lactate LaDorna catre grupul francez Lactalis, intr-o tranzactie estimata la 100 mil. euro, spune ca dispune de banii necesari pentru a cumpara clubul de fotbal patronat de omul de afaceri George Copos.
“Am bani sa cumpar de zece ori Rapidul, dar exista o anumita imcompatibilitate intre mine si anumite persoane de acolo”, afirma Valvis, cel ce a investit circa 50 mil. euro in 15 ani de prezenta pe piata romaneasca.

Jean Valvis, actionar minoritar la Rapid, a declarat in repetate randuri ca si-ar dori sa investeasca puternic in clubul de fotbal, daca George Copos ar fi cu adevarat dispus sa vanda.

In afara lui Valvis si Lutz Stache, ce a vandut in 2008 Simcor Oradea intr-o tranzactie estimata la circa 50 mil. euro, si-a exprimat recent intentia de a cumpara clubul de fotbal.

In prezent, creatorul brandului LaDorna detine mai multe afaceri, fiind implicat in productia de ape minerale si vin, precum si in sectorul energiilor regenerabile.

Valvis va scoate pe piata in iulie primele sticle ale brandului de apa minerala Aqua Carpatica, in urma unei investitii totale de 12,5 mil.euro, intr-o unitate de productie localizata la 20 km de Vatra Dornei.

“In iulie brandul Aqua Carpatica va fi prezent in toata piata. De asemenea, la export va fi disponibila o versiune de apa ambalata in sticla. Vom concura cu toate marcile premium care exista in domeniu”, spune Valvis.

Valvis tinteste o cota de piata de 10% cu brandul Aqua Carpatica
in urmatorii doi ani si o dublare a acesteia pana in anul 2014.

Totodata, omul de afaceri detine 500 de hectare de vie la Samburesti si produce brandurile Chateau Valvis, Samburel de Olt si Domeniile Samburesti. Pana in prezent a investit in afacerea de vinuri in jur de 9 mil. euro, urmand ca investitiile sa ajunga la 18 mil. euro in perioada urmatoare.

“Pana in prezent am innoit 240 de hectare de vita de vie, adica jumatate din total. Chateau Valvis este destinat sectorul de HoReCa si are un pret adecvat, in vreme ce Domeniile Samburesti costa 12-24 de lei, iar Samburel de Olt sub 10 lei”, mentioneaza Valvis.

Antreprenorul intentioneaza sa investeasca in decurs de doi ani peste 100 de milioane de euro si in productia de energie regenerabila, avand deja asigurata finantarea.

“Nu stiu cand voi incepe proiectul, pentru ca totul depinde de autoritati, care trebuie sa decida normele metodologice ale unei legi din 2008 care reglementeaza energiile regenerabila. Este inadmisibil ca autoritatile nu au facut nimic intr-un an si jumatate. Bancile ma asteapta sa le iau banii, dar nu pot sa incep proiectul din cauza autoritatilor”, a mentionat Valvis.

De asemenea, numele antreprenorului elvetian se leaga si de vanzarea a 94,5% din actiunile Dorna Apemin catre gigantul Coca-Cola, valoarea tranzactiei fiind estimata la aproximativ 40 mil. euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri