Xella Grup, unul dintre cei mai mari producatori de BCA din lume, a inaugurat miercuri unitatea de productie de la Paulesti, judetul Prahova, care a fost realizata in circa 12 luni, investitia fiind de 32 milioane euro, au declarat reprezentantii companiei.
Reprezentantii Xella Ro, filiala locala grupului, estimeaza ca va vinde pana la sfarsitul acestui an circa 285.000 metri cubi de Ytong (brand premium de BCA), dupa ce miercuri a lansat prima productie a acestui sortiment, realizata in judetul Prahova.

Astfel, compania spera sa obtina o cota de piata de 13% pe piata de BCA si 7% pe piata de zidarie.

"In ciuda crizei economice, care a afectat in mod special sectorul constructiilor, am hotarat sa ne respectam intocmai planurile de investitii in Romania. Astfel, in anul 2009, Xella si-a continuat investitia si a reusit ca, in decurs de exact un an de zile, sa finalizeze cea mai moderna fabrica de productie a betonului celular autoclavizat (BCA) Ytong", a declarat directorul de marketing al Xella Baustoffe pe Europa de Sud-Est, Marius Dragne, potrivit NewsIn.

Pentru realizarea fabricii din Romania, compania a investit 32 milioane euro. Aceasta a fost realizata in 12 luni.

"Incepand cu luna martie am livrat deja primele blocuri de zidarie Ytong produse la Paulesti. Reactia din piata a fost excelenta, inregistrand o cerere mai ridicata decat de obicei. Acest lucru ne da sperante si ne dorim ca in 2010 sa putem creste constant, urmand ca in 2011, daca piata ne permite, sa functionam la capacitate maxima", a mai spus Dragne.

Potrivit reprezentantilor companiei, pentru eficientizarea logistica si a costurilor finale, produsele Ytong din Ungaria si Bulgaria vor continua sa fie prezente pe piata din Romania si vor sustine acele zone ale tarii unde costurile de distributie pentru blocurile de zidarie produse la Paulesti vor depasi un anumit nivel.

In urma demararii productiei interne, Xella si-a dublat echipa de vanzari. Astfel, pe langa cei 14 reprezentanti de vanzari din toata tara si cei peste 80 de distribuitori parteneri, compania ia in calcul extinderea prezentei in retelele de tip Do It Yourself.

"In 2010 ne concentram preponderent pe segmentul rezidential privat, indiferent ca este vorba despre contructii noi sau despre renovari. Marile proiecte comerciale inca intarzie sa apara. Speram ca din 2011 sa primim semne mai consistente din aceasta directie", a adaugat Marius Dragne.

Xella este unul dintre cei mai importanti producatori la nivel mondial de materiale de contructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. In 2009, Grupul Xella a avut aproximativ 6.800 angajati si a inregistrat vanzari de 1,2 miliarde euro. Xella este proprietate a companiilor de investitii private PAI Partners si Goldman Sachs Capital Partners.

Xella Ro are ca si principali competitori pe piata de BCA din Romania companii ca Celco Constanta, Macon Deva, Soceram, Prefab, Prefabricate Vest, Somaco sau Elpreco Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri