Presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan, a declarat ca programul Executivului pentru reducerea cheltuielilor nu este unul viabil, deoarece ar fi trebuit sa vizeze, in primul rand, diminuarea cheltuielor la nivelul cabinetului propriu, al ministerelor si al agentiilor din subordine.
"Este un program neviabil. Noi asteptam sa vina cu un program care sa reduca numarul ministerelor, sa reduca personalul din cabinete, sa taie din costurile cu masinile puse la dispozitia angajatilor ministerelor, precum si reducerea numarului de agenti din subordinea ministerelor, create pe criterii politice, care aduc costuri importante", a explicat oficialul Agrostar, potrivit NewsIn.

Acesta a adaugat ca abia dupa ce programul ar fi continut aceste prevederi, ar fi putut fi completat si cu reduceri ale pensiilor.

"Este un program incomplet, abia dupa ce ar presupune toate aceste reduceri, ar putea sa ceara si un sacrificiu pensionarilor. In forma in care este acum nu va avea niciun succes", a precizat Niculae Stefan.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri