Furnizorul de servicii de formare profesionala Codecs, cu afaceri anuale de 2,6 milioane de euro, l-a numit pe Radu Dan Mihaescu, director in cadrul Alcatel-Lucent, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie.
Radu Dan Mihaescu a preluat functia de presedinte de la Ionel Chera, fondatorul companiei, cel care a decis sa ramana doar actionar.

Noul presedinte al furnizorului de training va lucra cateva luni in paralel atat pentru Alcatel-Lucent, cat si pentru Codecs.

“Am primit acceptul celor de la Alcatel-Lucent sa detin ambele functii pentru cateva luni, urmand ca dupa ce evaluez foarte bine situatia Codecs sa iau o decizie. Practic, eu sunt aici sa ajut la redresarea companiei. Daca acest lucru se va intampla foarte rapid, voi continua la Alcatel-Lucent. Personal, insa, cred ca la Codecs va fi de lucru 1-2 ani pentru a redresa complet compania”, spune Mihaescu (foto).

El a fost adus in companie de Ovidiu Tender, actionarul in cadrul firmei de prospectiuni geologice Prospectiuni Bucuresti, care a achizitionat la jumatatea lunii aprilie 51% din furnizorul de training, pentru 425.000 de euro.

Mihaescu lucreaza in cadrul Alcatel-Lucent de 12 ani, timp in care a ocupat diverse pozitii, cele mai importante fiind vice-presedinte pe zona America Latina si regional senior officer pe zona Europei de Sud-Est. A absolvit facultatea de electronica si telecomunicatii din Timisoara si detine un MBA al Codecs Business School.

“Punctul cheie al reabilitarii Codecs a fost si este calitatea programelor de formare pe care le oferim. Pana in septembrie ne propunem sa avem o noua serie de studenti, precum si sa incheiem noi contracte de training”, afirma Mihaescu.

Mihaescu va trebui sa coordoneze datoriile de 2,5 milioane de euro pe care le are furnizorul de training atat catre diversi clienti – 1 mil. euro, cat si catre Eximbank, de la care a contractat in 2007 un credit in valoare de 2,7 mil. euro, din care mai are de rambursat circa 1, 4 mil. euro.

Creditul a fost contractat pentru construirea unei cladiri de cinci etaje. Furnizorul de training detine doua astfel de cladiri, in apropiere de sediul Pro TV, cu o suprafata totala construita de 4.000 de metri patrati.

Inca analizam situatia firmei si vom decide ulterior daca achitam creditul inainte de scadenta sau daca vom plati rate pana in 2013”, explica Mihaescu.

Pe langa datoriile pe care le are de onorat, compania trebuie sa primeasca 0,6 mil. euro din piata.

Compania isi evalueaza activele imobiliare la 4,8 mil. euro.

“Noi evaluam cele doua cladiri la circa 1.200 de euro/mp, in conditiile unei analize pe care am efectuat-o in a doua parte a anului trecut. In ceea ce priveste zona de imobiliare, nu excludem nicio varianta, acest lucru insemnand inchirierea sau vanzarea totala sau partiala a celor doua cladiri”, spune Adrian Dan Babutan, directorul general al Codecs, ce detine si 17,08% din actiunile companiei.

Pe parcursul timpului, Codecs s-a transformat intr-un conglomerat educational, care detine o divizie de training, una de coaching, o tipografie, o fundatie, precum si un program de MBA, oferit pe piata locala prin parteneriat cu Open University School din Marea Britanie. Costul programului care va incepe in toamna este de 13.600 de lire sterline (16.000 de euro).

Noua conducere va pastra programele de training si de MBA, precum si tipografia, insa nu stie, deocamdata, care va fi soarta celorlalte linii de business.

Inaintea tranzactiei, Codecs avea 25 de actionari, 12 din acestia alegand sa-si vanda participatia catre Ovidiu Tender, cu o avere estimata anul trecut la 300 mil. euro, arata topul 500 de miliardari, realizat de Forbes Romania.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 2,6 mil. euro anul trecut, in scadere cu 45% fata de 2008. De asemenea, Codecs a avut si o pierdere de 325.000 in 2009. Furnizorul de training are 27 de angajati, fata de 57, cat avea in iulie 2009.

Problemele financiare ale Codecs au iesit la suprafata dupa ce Catalin Ionescu, cel ce a detinut functia de presedinte al companiei mai mult de 14 ani, a decis sa paraseasca furnizorul de training in 2009.

Cei mai important jucator de pe piata locala de training sunt Ascendis, United Business Development, Interact, Trend Consult, TMI, Human Invest si Codecs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri