Compania Whitebeam Holdings Limited, din Malta, alaturi de Tidal Wave Training si Policolor SA, au facut o oferta de preluare a pachetului minoritar de actiuni pe care nu il detin in cadrul companiei bulgare Orgachim JSC, parte a grupului Policolor – Orgachim, care activeaza in industria producatoare de vopsele.
Compania malteza este controla de catre New Europe Capital, care administreaza fondurile de investitii cipriote RC2, Romanian Reconstuction Limiten si Romanian Investment Fund (RIF), care controleaza producatorul local de vopsele Policolor.

Whitebeam Holdings Limited, Tidal Wave Training si Policolor, care detin peste 64% din cadrul Orgachim JSC, le-au oferit actionarilor minoritari din compania bulgara un pret de 87 de leva/titlu (44,5 de euro), pentru a ceda actiunile pe care le detin, informeaza publicatia bulgara Dnevnik.

Ofertele anterioare pe care le-au facut actionarii majoritari catre cei minoritari s-au ridicat la 85 (43,5 de euro), respectiv 86 de leva/actiune (44 de euro).

Cele doua oferte au fost blocate insa de Comisia de Supervizare Financiara -CSF (organism similar Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare). Totodata, mai multi actionari minoritari au reclamat ca ofertele pe care le-au primit au fost prea mici.

CSF nu s-a pronuntat cu privire ultima oferta inaintata de actionarii majoritari, ceea ce inseamna ca actionarii minoritari trebuie sa se decida in termen de 30 de zile daca o vor accepta sau.

Potrivit unei declaratii comune a managementului Orgachim JSC, postata pe site-ul companiei, ultima oferta facuta catre actionarii minoritari este una corecta.

Mutarea actionarilor majoritari ai companiei bulgare vine in contextul in care Ion Florescu, directorul New Europe Capital, a declarat ca nu ar fi un moment bun pentru vanzarea producatorului de vopsele Policolor, din cauza situatiei dificile prin care trece sectorul materialelor de constructii.

“Nu este momentul sa vinzi o firma care face materiale de constructii. Acum, nu ne gandim la o vanzare a Policolor”, a spus Florescu, pentru postul de televiziune The Money Channel.

Un eventual exit al fondurilor din investitii administrate de New Europe Capital s-ar face treptat, printr-o vanzare a fiecarei divizii, cea de vopsele urmand sa fie ultima.

Policolor are patru mari divizii, respectiv terenurile, divizia de rasinoase, cea de vopsele si segmentul chimic.

La inceputul lui 2008, actionarii Policolor anuntau ca, in 2-3 ani, vor face un exit din producatorul de materiale de constructii.

Fondul de investitii RC2 a intrat in actionariatul Policolor SA in 2007, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in acea perioada.

Dupa ce si-au majorat succesiv participatia la producatorul de materiale de constructii, actionarii au luat decizia de a delista compania.

Din grupul Policolor – Orgachim face parte Policolor SA si compania bulgara Orgachim JSC. La randul ei, compania bulgara detine mai multe sucursale in regiunea Europei Centrale si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri