Piata de lacuri si vopsele este sustinuta in aceasta perioada doar din renovari, sustin reprezentantii Policolor-Orgachim, unul dintre principalii jucatori pe piata de profil. Chiar si asa, semnalele din industrie sunt destul de rezervate in ceea ce priveste revenirea consumului si pe celelalte segmente de activitate.
„Nici anul trecut si nici in 2013- cel putin pana acum- cresterea asteptata din segmentul constructii nu a venit, iar premise semnificative de crestere nu sunt semnlate in piata. Speram ca in 2014 aceasta zona sa isi revina treptat, segmentul de lacuri si vopsele fiind deocamdata sustinut de activitatile de renovari. Prin prisma bugetelor si a tipurilor de lucrari existente, cea mai mare activitate o au lucrarile de refinish, reparatii si renovari, directii in care culorile curajoase prind teren. Din aceste segmente asteptam actiunile ce vor duce la cresterea sau nu a vanzarilor prognozate”, a declarat pentru wall-street.roMarius Vacaroiu (foto), CEO Policolor-Orgachim.

In ciuda estimarilor nu tocmai favorabile, reprezentantul companiei se asteapta ca piata sa consemneze o evolutie de cel mult 10%, pe un scenariu optimist.

“Anul 2013 va fi unul lung si plin de provocari. Blocarea banilor in receivables, ritmul lent din constructii si industrie incetineste mult dezvoltarea pietei pe care noi activam. Totusi, sunt segmente care aduc un input proaspat, drept pentru care ne luam in calcul o crestere a pietei de peste 10% anul acesta. In acest moment mergem pe minim doua scenarii previzionate, cel optimist in in calcul cresterea cu 10% a pietei, un altul nu exclude scaderea pana la 5%”, a mai precizat acesta.

Conform datelor din piata, industria lacurilor si vopselelor inregistra la nivelul anului trecut o valoare de circa 130 de milioane de euro.

Miza pe afaceri in ritm cu piata

Producatorul de lacuri si vopsele estimeaza pentru acest an o evolutie a business-ului in ritm cu piata, mizand pe un avans al rulajului de pana la 10%, la circa 40 de milioane de euro.

"La bilantul trimestrului 1 al 2013, cifra de afaceri in Romania a Policolor a inregistrat o crestere de 25% a diviziei de Special Industry, in timp ce divizia de Arhitectural a raportat o evolutie de de peste 10%", mai arata datele Policolor.

Compania are peste 20 de distribuitori in Romania si produsele sale sunt prezente in peste 2.000 de magazine de retail traditional si in marile retele de bricolaj din Romania. Policolor are in prezent de o retea de sapte magazine proprii in Bucuresti, Constanta, Iasi si Timisoara.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata de lacuri si vopsele se numara Policolor-Orgachim, Fabryo, Akzo Nobel, Dufa sau Kober.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri