Grupul Rompetrol intentioneaza sa treaca pe zero, in ceea ce priveste profitabilitatea, cel mai devreme in 2011, estimand ca situatia se va imbunatati si ulterior, in urmatorii doi-trei ani, a declarat Saduokhas Meraliev, directorul general al Rompetrol.
"Targetul nostru este sa fim pe «break even» (pe zero - n.r.) cel mai devreme anul viitor si speram ca in urmatorii doi-trei ani situatia va fi mai buna. (...) Intr-o perioada de zece ani speram sa recuperam jumatate din banii pierduti", a afirmat Meraliev, intrebat cand estimeaza ca va trece grupul Rompetrol pe profit.

El a precizat ca se refera la pierderile consemnate in intervalul 2007-2009, scrie Mediafax.

Meraliev a adaugat ca in acest interval grupul a reusit sa nu reduca locurile de munca si chiar sa implementeze usoare cresteri salariale.
"In 2010 ne-am propus sa supravietuim in formula de acum, fara sa dam afara", a mai spus Meraliev.

Rompetrol a avut pierderi de 296 milioane dolari in 2008, iar pentru 2009 rezultatul negativ este estimat la peste 160 milioane dolari.
Ultimul an in care grupul a inregistrat profit a fost 2005, cu un castig net de 76,3 milioane dolari.

Grupul este detinut integral de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri