Moara Cibin din Sibiu (MOIB), parte a grupului de morarit si panificatie Boromir, va fuziona prin absorbtie cu producatorul de amidon Amylon Sibiu (AMY), si cu alte doua firme din grup, respectiv Cerealcom Seica Mare si Panmed Medias, informeaza Mediafax.
Decizia a fost luata de catre actionarii Amylon in Adunarea Generala a Actionarilor, iar in cadrul fuziunii, Moara Cibin este societatea absorbanta, iar celelalte trei firme sunt absorbite.

Grupul Boromir desfasoara activitati in sectorul de morarit si panificatie si mai include companiile Boromir Prod Buzau, Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan si Extrasib Sibiu.

Grupul este controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, impreuna cu alti actionari persoane fizice.

El detine prin Boromir Ind 51,88% din capitalul Moara Cibin, iar in actionariat se mai regaseste firma Boromir Prod, cu 19,6% din capital.

La randul ei, firma Moara Cibin este actionarul majoritar al Amylon, in timp ce firmele Boromir Ind si Boromir Prod au participatii de 17,19% si respectiv 11,3% din actiunile producatorului de amidon.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile Amylon la Bursa de Valori Bucuresti a avut loc pe 22 iulie, la un pret de 0,3 lei, in scadere cu 6,25% fata de referinta. La acest pret, firma are o capitalizare de 6,6 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri