Actionarii companiei au aprobat joi bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, potrivit caruia veniturile totale sunt estimate la 196,3 milioane de lei, in urcare cu 12% fata de 2011, acelasi ritm de crestere fiind previzionat si pentru cheltuieli, care vor ajunge la 193,1 milioane de lei, potrivit datelor Boromir transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Anul trecut, veniturile Boromir au fost de 175 milioane de lei, cheltuielile de 172,9 milioane de lei, iar profitul net de 1,3 milioane de lei.

Actionarii au aprobat si programul de investitii pentru acest an, in suma de 2,6 milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru extinderea spatiilor de productie si depozitare, precum si pentru cumpararea unei linii de produse de panificatie.

In aceeasi adunare generala a fost aprobata contractarea de la ING Bank, prin sucursala Bucuresti, a unui credit de 35 milioane de lei. Destinatia creditului va fi emiterea de scrisori de garantie pentru participare in cadrul PEAD – Program de furnizare de produse alimentare pentru persoanele defavorizate din comunitate.

Citeste si:

De asemenea, a fost aprobata rascumpararea de catre companie a maxim 10% din propriile actiuni, la un pret pe titlu cuprins intre 0,10 si 0,30 lei/actiune.

Boromir a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu 17%, la 148,7 milioane lei (35,1 milioane euro).
Grupul Boromir are activitati in morarit si panificatie si mai include companiile Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias.

Pretul actiunilor Boromir Prod s-a mentinut in sedinta bursiera de marti la 0,18 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 41,9 milioane lei (9,6 milioane de euro).