Producatorul de paine si produse de patiserie Boromir Prod Buzau (SPCU), controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, a raportat pentru primul trimestru o cifra de afaceri de 24,63 milioane lei (5,6 milioane euro), in scadere cu 12,5%, transmite Mediafax.

Totodata, veniturile companiei au coborat cu 16,1%, de la 34,87 milioane lei la 29,24 milioane lei, iar cheltuielile au fost cu 8,7% mai reduse, la 30,36 milioane lei.

Astfel, producatorul de paine si produse de patiserie din Buzau a incheiat primele trei luni cu un profit de 1,11 milioane lei, cu 18,9% mai mic decat cel din perioada corespondenta din 2012, de 1,37 milioane lei.

Compania estimeaza ca va incheia anul cu un profit de 2,8 milioane lei, dupa ce in anul precedent a avut pierderi de 1,92 milioane lei.

Grupul Boromir activeaza pe piata de morarit si panificatie si mai include companiile Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias.

Cel mai recent transfer cu actiunile Boromir Prod s-a perfectat la un pret de 0,1186 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 27,64 milioane lei (6,3 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boromir tinteste profit, dupa pierderi de circa 5 mil. lei