Importatorul de centrale termice Ariston Thermo Romania, filiala italienilor Ariston Thermo Group, estimeaza ca aproape 100.00 de locuinte se vor debransa, pana la finalul acestui an, de la sistemul centralizat de incalzire.
Numarul locuintelor bransate la sistemul centralizat de incalzire era de aproape 1,6 milioane de unitati la sfarsitul lui iulie, potrivit datelor centralizate de companie de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.

„Pana la finele acestui an numarul apartamentelor care sunt dotate cu centrale termice murale va trece de 1,6 milioane, in timp ce numarul celor care vor ramane bransate la sistemul centralizat de incalzire se va apropia de 1,5 milioane”, a spune Catalin Draguleanu, directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, cu afaceri de 16,5 milioane de euro anul trecut.

Draguleanu apreciaza ca romanii opteaza tot mai des pentru centrale termice murale doarece acestea pot asigura costuri mai mici pe timp de iarna si ofera independenta si confort sporit comparativ cu sistemul centralizat de incalzire.

„Debransarile sunt determinate de nesiguranta Guvernului cu privire la acordarea de subventii pentru incalzire, la care se adauga imposibilitatea autoritatiilor locale de a sustine partea de subventie ce le revine, dar si de ineficienta sistemului centralizat de termoficare din Romania”, adauga Draguleanu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri