Centrul Oftalmologic Oculus, prima clinica de microchirurgie oculara din Romania infiintata dupa 1989, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in scadere cu 10-15%, comparativ cu 2009, cand a rulat afaceri de 3,75 milioane euro, pe fondul reducerii numarului de operatii.
Astfel, unitatea medicala va inregistra in acest an o cifra de afaceri la nivelul anilor 2005-2006, cuprinsa in 3,2-3,4 milioane euro, a declarat directorul centrului, Cristian Moraru, citat de Mediafax.

"Anul acesta, pe fondul crizei, am realizat un numar mai mic de operatii, dar nu am intrat in panica, pentru ca anii 2008-2009 au fost ani de boom in piata, iar scaderea din prezent este fireasca. In medie, numarul de pacienti operati a scazut anul acesta de la 30 la 22 pe zi", a explicat Moraru.

Potrivit reprezentantului companiei, chirurgia reprezinta 80% din cifra de afaceri, in timp ce consultatiile de laborator au un aport de 20%.
In cadrul clinicii pot fi realizate operatii de specialitati medicale oftalmologie, precum chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractiva, chrirurgia de retina si tratamente laser pentru afectiuni vitro-retiniene.

Pana in prezent, in cadrul Centrului Oftalmologic Oculus au fost realizate 55.000 de operatii de cataracta.

Compania a investit de la infiintare, in 1993, si pana in 2010, aproximativ doua milioane de euro pentru dotarea cu aparatura.

"Tot ce s-a strans in cei 17 de ani de activitate am investit in aparatura. (...) Aparatele sunt foarte scumpe, dar am facut investitii, considerandu-le unele care ne pot aduce bani. Cand achizitionam un aparat ne gandim cati pacienti putem consulta, cati banii aduce si in cat timp il putem amortiza", a precizat Moraru.

In Centrul Oftalmologic Oculus sunt efectuate anual aproximativ 75.000 de consultatii oftalmologice, circa 6.000 de operatii de cataracta si peste 1.500 de chirurgie refractiva.

O operatie de cataracta costa intre 2.200-3.200 lei, iar cea de chirurgie refractiva, intre 2.500 lei si 2.900 lei.

Potrivit reprezentantilor companiei, la nivel national sunt realizate circa 50.000 de operatii anual, ceea ce reprezinta jumatate din necesar.

"Din lipsa de educatie, romanii vin mai tarziu la medic, desi cataracta este o boala care poate duce la orbire. In tarile civilizate, pacientii merg inca de la primele semne", au explicat reprezentantii Oculus, care au adaugat ca in Romania se observa in ultimii ani o incidenta crescuta a cataractei, atat din punct de vedere al varstei, cat si al frecventei.

Centrul Oftalmologic Oculus, condus de doctorii Ozana si Cristian Moraru, a fost infiintat in anul 1993 si are in prezent 57 de angajati, dintre care 12 doctori, respectiv patru chirurgi. Unitatea medicala dispune de opt cabinete si doua sali cu trei mese operatorii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri