Alukonigstahl Sisteme de Aluminiu, Otel si Plastic este subsidiara romaneasca a companiei austriece Alukonigstahl. Prezenti in Romania din 1995, austriecii inregistreaza afaceri anuale de 17,3 mil. euro pe piata locala, din livrarea de sisteme de tamplarie si solutii de fatada pentru proiecte imobiliare (cladiri de birouri si amsambluri rezidentiale).
Printre proiectele (finalizate sau in curs de finalizare) incluse in portofoliul companiei se numara complexul rezidential Stejarii (detinut de omul de afaceri Ion Tiriac), Iulius Mall – Cluj (aflat in proprietatea lui Iulian Dascalu), City Business Center – Timisoara (controlat de Ovidiu Sandor), Sun Plaza (cel mai mare mall din Romania) sau Asmita Gardens (cel mai inalt bloc de locuinte din Romania).

Pana acum, nu am dorit sa iesim in presa, deoarece nu am considerat ca este necesar. Am preferat sa ne concentram asupra afacerilor”, a spus Attila Beer, administratorul Alukonigstahl Sisteme de Aluminiu, Otel si Plastic, cu ocazia primei conferinte de presa pe care a organizat-o compania pe plan local.

In cadrul proiectului Stejarii, care i-a adus companiei cel mai mare contract semnat in Romania, in valoare de peste doua milioane de euro, Alukonigstahl a oferit atat sisteme de tamplarie, precum si solutii customizate, cum ar fi trape de evacuare de fum din ferestre lamelare.

Un alt proiect imobiliar la care lucreaza in prezent compania este cladirea de birouri Crystal Tower Business Center, o investitie de 35 de mil. euro a Search Corporation, firma infiintata la inceputul anilor ’90 de catre Michael M. Stanciu, om de afaceri american, de origine romana.

“Pentru acest turn de birouri am propus o solutie folosita pentru prima data in Romania si anume o fatada dubla. Acest sistem are un cost mai ridicat decat unul simplu, insa eficienta energetic a cladirii este mult imbunatatita, iar economiile care vor fi realizate pentru exploatarea imobilului vor scurta timpul de recuperare al investitiei”, mentioneaza Beer.

Potrivit administratorului companiei, costul solutiilor de fatada si tamplarie in bugetul unei constructii este de 5-12%.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 73,4 mil. lei (17,3 mil. euro) anul trecut , in scadere cu 21% fata de valoarea de 92,8 mil. lei (25,2 mil. euro) din 2008.

Pentru 2010, administratorul Alukonigstahl estimeaza un regres de 20-25% al afacerilor, in conditiile in care numarul dezvoltarilor imobiliare s-a redus.

“Asa cum s-a intamplat si anul trecut, scaderea din 2010 este una controlata, adica ne-am bugetat-o inca de la sfarsitul lui 2009. Pentru anul viitor ne-am propus sa ne mentinem afacerile la valoarea din 2010. Asteptarile noastre se bazeaza pe noile proiecte imobiliare ce trebuie sa inceapa in 2011”, spune Attila Beer.

Potrivit furnizorului de solutii de fatada si sisteme de tamplarie, care citeaza date ale Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT), piata de profil s-a ridicat la aproximativ 70 mil. euro in 2010, cu o pondere de 30% pentru sectorul rezidential si de 70% pentru cel al constructiilor de birouri si hoteluri.

"In 2011 piata pe care activam va copia in mare masura evolutia sectorului constructiilor. Astfel, ne asteptam la o stabilizare a pietei fatadelor, usilor si tamplariei", subliniaza Beer.

El se asteapta la o revenire a pietei constructiilor in al treilea trimestru din 2011, care va fi sustinuta de atat de lucrarile in infrastructura, cat si de investitiile in imobiliare.

In ceea ce priveste sectorul imobiliar, Beer apreciaza ca iesirea din criza sa duca la o cresterea calitatii produselor si la o reducere a marjelor de profit din partea dezvoltatorilor.

Investitie de peste 10 mil. euro intr-un centru logistic


Alukonigstal vrea sa investeasca peste 10 mil. euro intr-un centru logistic si de servicii, care va fi localizat in cartierul Berceni, din Bucuresti.

Investitia, care va demara in 2012, va cuprinde o unitate de productie, o cladire de birouri si doua spatii de depozitare. Centrul va fi construit pe un teren de sapte hectare, apartinand fostului distribuitor de produse metalurgice si materiale de constructii Admeb, pe care austriectii l-au achizitionat in 2006.

Finalizarea proiectului va avea loc dupa 1,5 – 2 ani de la data inceperii constructiei.

Furnizorul de sisteme de solutii de fatada si sisteme de tamplarie va cere autorizatiile de constructie in 2011, finantare fiind deja asigurata.

Oficialul companiei nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre ce va produce fabrica din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri