Dinu Patriciu, fondatorul companiei petroliere Rompetrol, a declarat ca detine mai multe afaceri in Romania, expunerea fiind de peste 600 de milioane de dolari.
"Am investit in Romania pentru ca si in Romania se pot face afaceri bune. Am multe afaceri in Romania. Am o expunere de peste 600 de milioane de dolari", a spus Dinu Patriciu in cadrul unui eveniment de lansare a magazinelor pe roti Mic.Ro.

Fostul proprietar al Rompetrol a mai precizat ca cea mai mare investitie a sa pe plan local este in presa. Dinu Patriciu este proprietarul Adevarul Holding.

De la vanzarea ultimului pachet de actiuni din Rompetrol in 2009, Dinu Patriciu a revenit tot mai des in lumina reflectoarelor odata cu infiintarea, uin primavara acestui an, a Mercadia Holland BV, o companie de retail.

Condusa de un fost director de operatiuni din cadrul Rompetrol, Dan Ionescu, Mercadia administreaza in prezent trei afaceri: lanturile de magazine Mic.Ro si MiniMax (viitoare Mac.Ro), casele de pariuri Bet Arena Cafe si minireteaua de magazine cu produse ecologice Bio Good.

Tinta de afaceri pentru Mic.Ro este de 1,5 miliarde de euro, atacand astfel in mod direct pozitia liderului pietei, Metro Cash & Carry, care anul trecut a realizat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro.

Afacerea lui Patriciu din retailul alimentar in cifre:

• primul magazin Mic.Ro a fost deschis in aprilie 2010
• 113 magazine de cartier Mic.Ro fixe in Bucuresti si in Ilfov pana la 5 octombrie 2010
• 30 de magazine mobile operationale pana la sfarsitul lunii octombrie 2010
• target de 3.000 de unitati Mic.Ro pana la finele lui 2011

• august 2010: preluarea integrala a lantului MiniMax Discount, retea care numara la vremea respectiva 31 de unitati
• 36 de magazine de discount MiniMax Discount
• target de 150 de unitati MiniMax Discount pana la finele lui 2011

• pozitionarea Mic.Ro drept “magazin de proximitate”, bacanie moderna
• magazinele sunt deschise in fiecare zi, de la 7 dimineata la 11 seara
• fiecare magazin Mic.Ro listeaza 1.500 de articole
• fiecare magazin MiniMax listeaza 2.000 de articole
• target de vanzari pentru Mic.Ro: 1,5 miliarde de euro

Afla aici mai multe despre afacerea din retail a lui Patriciu:

Mici, dar multe: Patriciu vrea sa rastoarne granzii din retail cu 3.000 de bacanii Mic.Ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri