MiniMax Discount, retea de magazine de tip discount, controlata de firma de retail a omului de afaceri Dinu Patriciu, deschide luna aceasta patru noi magazine, la Carei (judetul Satu Mare), Ploiesti, Cluj-Napoca si Sannicolau Mare (judetul Timis).


Primul magazin va fi deschis la Carei saptamana aceasta. Noua unitate are o suprafata de vanzare de aproape 1.000 de metri patrati, fiind rezultatul reamenajarii unui spatiu inchiriat, potrivit unui comunicat de presa.

Celelalte trei magazine, de la Ploiesti, Cluj-Napoca si Sannicolau Mare, vor fi inaugurate pana la finele anului. Suprafetele lor de vanzare variaza intre 800 si 1.000 de metri patrati.

Fiecare unitate dispune de cate patru case de marcat si de un numar mediu de 25 de locuri de parcare. Prin deschiderea magazinelor de luna aceasta, reteaua MiniMax Discount ajunge la un numar total de 44 de unitati in toata tara.

Lantul de magazine de tip discount (cu preturi mici - n. red.) a fost achizitionat in luna august, anul acesta, de Mercadia Holland BV, companie de retail controlata de Dinu Patriciu. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. La momentul preluarii, reteaua MiniMax numara 31 de magazine.

Atat Mic.Ro, retea infiintata in aprilie anul acesta ce numara in prezent peste 150 magazine de cartier, cat si MiniMax fac parte din aceeasi companie de retail – Mercadia Holland BV. Dincolo de proprietar, cele doua retele de magazine mai au un punct (originar) comun: fondatorul.

Dinu Patriciu a fost cel care, acum sapte ani, infiinta impreuna cu asociatii austrieci de la Real4You, discounterele MiniMax. Ulterior, Patriciu s-a retras din afacere. [Citeste care au fost motivele retragerii lui Patriciu: Fostii proprietari de la MiniMax au dat cu oistea-n gard mizand pe imobiliare].

Condusa de un fost director de operatiuni din cadrul Rompetrol, Dan Ionescu, Mercadia Holland BV administreaza in prezent trei afaceri: lanturile de magazine Mic.Ro si MiniMax Discount, casele de pariuri Bet Arena Cafe si minireteaua de magazine cu produse ecologice Bio Good. Potrivit unor declaratii recente ale lui Patriciu, reteaua MiniMax Discount urmeaza sa treaca printr-un proces de rebranding, in urma caruia numele va fi schimbat in Mac.Ro.

[Citeste mai multe detalii in articolul: Business nascut vara, pe o barca: Cum vrea Patriciu sa faca 2 mld. euro din comert].

Afacerea lui Patriciu din retailul alimentar in cifre:

• primul magazin Mic.Ro a fost deschis in aprilie 2010

• target de 3.000 de unitati Mic.Ro pana la finele lui 2011; din total, 1.000 de magazine vor fi fixe, iar restul mobile (chioscuri pe roti)

• target de 150 de unitati MiniMax Discount pana la finele lui 2011

• target de vanzari pentru Mic.Ro: 1,5 miliarde de euro

Administratia centrala a companiei MiniMax Discount se afla in Bucuresti, unde dispune de un depozit de 15.000 mp, ce deserveste intreaga retea care mai include 40 de filiale in: Agnita, Alba-Iulia (3), Arad, Avrig, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calan, Calarasi, Campulung Moldovenesc, Campulung Muscel, Cernavoda, Cisnadie, Gaesti, Hunedoara, Mangalia, Oltenita, Oravita, Pascani, Pucioasa, Ramnicu Sarat, Rasnov, Sebes, Sinaia, Slatina (2), Stefanesti, Targoviste, Titu, Tulcea, Turda, Turnu Magurele, Urziceni, Vaslui, Victoria si Vulcan. Depozitul alimenteaza si reteaua de magazine Mic.Ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri