Grupul suedez IKEA este in negocieri avansate pentru deschiderea unui magazin in zona Bulevardului Theodor Pallady din Bucuresti, in apropierea hipermarketului Real, pe un teren care a apartinut fabricii de vopseluri Policolor, au declarat surse din piata de retail, citate de Mediafax.
"IKEA este in discutii avansate pentru deschiderea unui magazin pe un teren din zona Policolor, in vecinatatea hipermarketului Real. Terenul este in posesia unui grup de investitori romani", au spus sursele citate.

Hipermarketul Real de pe bulevardul Theodor Pallady face parte dintr-o zona comerciala desfasurata pe o suprafata de 150.000 de metri patrati, care include un Metro, un magazin de bricolaj Obi si va cuprinde si o galerie comerciala, parcari subterane si supraterane, spatii verzi si zona pietonala.

In vara acestui an, fondul de investitii Interprime Properties, parte din grupul suedez IKEA, a cumparat platforma Timpuri Noi din Bucuresti pentru 34,6 milioane de euro.

Terenul, amplasat in Splaiul Unirii numarul 165, are o suprafata de peste 51.000 de metri patrati, iar vanzarea a fost anuntata de compania Timpuri Noi. In 2007 compania solicita 100 milioane de euro, fara TVA, pentru vanzarea terenului, ocupat in proportie de 60% de constructii.
Grupul suedez IKEA a intrat in luna martie direct pe piata de retail romaneasca, dupa achizitia drepturilor de operare si a francizei magazinului din Bucuresti.

Franciza IKEA pe piata locala a fost operata de firma Moaro Trading, controlata indirect de catre omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Magazinul IKEA din Bucuresti a inregistrat in anul de catalog 2010
, respectiv 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vanzari de 327,4 milioane de lei, in scadere cu 13% fata de perioada similara anterioara.

Centrul comercial din Baneasa a vandut in perioada mentionata peste 10 milioane de produse si a fost vizitat de aproximativ 2,5 milioane de persoane.

La nivel global, grupul IKEA a avut in anul de catalog 2010 vanzari de 23,1 miliarde de euro si a fost vizitat de 626 de milioane de persoane. Grupul detine 280 de magazine in 26 de tari si are 127.000 de angajati. In Romania, magazinul IKEA a fost deschis in martie 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri