Grupul belgian Delhaize a realizat vanzari de un miliard de lei pe piata locala prin intermediul lantului de supermarketuri Mega Image, pe fondul repozitionarii preturilor si expansiunii retelei.
"Intr-un context economic dificil, in care consumul populatiei a scazut, Mega Image a obtinut in Romania performante peste nivelul pietei, inregistrand o crestere a numarului de clienti (luand in considerare acelasi numar de magazine) si o crestere a vanzarilor", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

La finalul anului 2010 reteaua Mega Image numara 72 de magazine, iar vanzarile s-au cifrat la un miliard de lei (237,5 mil. euro), inclusiv TVA, in crestere cu 37% fata de anul anterior. In 2009, retailerul a inregistrat incasari de 730 de milioane de lei.

La nivel de grup, Delhaize a inregistrat venituri de 20,8 miliarde de euro, in crestere cu 4,6% la cursul de schimb real (1% la un curs de schimb constant) fata de 2009.

Cresterea vanzarilor s-a datorat, potrivit oficialilor Mega Image, implementarii unui plan de reducere a costurilor care a dus la scaderea preturilor si extinderii retelelor Mega Image - cu 21 de noi unitati si Red Market - cu noua unitati. Prin expansiunea retelei de supermarketuri s-au creat 400 de locuri de munca.

In plus, au fost deschise, sub noul brand Shop&Go, doua magazine de proximitate. Magazinele vor concura cu lantul Mic.Ro, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. Reteaua Mic.Ro numara peste 150 de unitati in prezent si a fost lansata in aprilie 2010.

Retailerul a investit peste 35 de milioane de euro pe parcursul anului trecut prin proiectul de constructie a unui nou depozit amplasat in localitatea Popesti-Leordeni care se va deschide in cel de-al treilea trimestru al anului curent.

La nivel de produse, Mega Image a lansat propria marca locala exclusiv pentru produsele specific romanesti - Gusturi Romanesti, cu o sortimentatie de peste 20 de articole.

Pana la finele lui ianuarie, retailerul va adauga patru noi magazine retelei Mega Image, o unitate fiind deja inaugurata la mijlocul lunii, la Bolintin Vale, judetul Giurgiu.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai extins lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 73 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti si Brasov, sub marcile Mega Image, Red Market (retea lansata la sfarsitul lui 2009) si Shop&Go.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri