CFR SA, companie care administreaza infrastructura feroviara, a incheiat anul trecut cu pierderi de 1,04 miliarde de lei, in crestere cu 12,5% fata de 2009, si cu datorii de 5,36 miliarde lei, nivel de peste doua ori mai mare fata de cel inregistrat in anul anterior, relateaza Mediafax.
In 2009, CFR SA, companie care administreaza infrastructura feroviara, a inregistrat pierderi de 924,03 milioane lei si datorii de 4,03 miliarde de lei.

Din totalul datoriilor, 2,76 miliarde de lei reprezinta obligatii catre furnizori si 2,59 miliarde lei sunt restante catre bugetul de stat, potrivit datelor CFR SA.

Totodata, cifra de afaceri a scazut cu 1,8%, de la 1,08 miliarde lei la 1,06 miliarde lei. Pentru acest an, CFR SA estimeaza ca va avea afaceri de 913,414 milioane lei, mai mici 13,8%.

In acelasi timp, veniturile din incasarea taxei pentru utilizarea infrastructurii (TUI) s-au redus cu 8,2%, de la 937,67 milioane lei la 860,05 milioane lei.

"Cifra de afaceri din 2010 este mai mica din cauza reducerii veniturilor din TUI de la operatorii nationali de transport feroviar, iar veniturile din TUI sunt mai mici deoarece a scazut volumul de trafic al operatorilor nationali de transport feroviar", precizeaza CFR SA.

Compania mentioneaza ca are si creante de recuperat, cele mai mari de la CFR Calatori si CFR Marfa. La nivelul anului 2009, CFR SA avea de recuperat creante in suma de 2,6 miliarde de lei.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al CFR SA pentru acest an, compania va disponibiliza 1.800 de angajati, astfel incat ca numarul mediu salariati sa coboare la 24.200 de persoane. Pierderile sunt estimate la 748,39 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri