Primul restaurant Scandia Sibiu are in prezent 15 angajati si beneficiaza de o suprafata similara restaurantelor cu servire rapida din food court-urile spatiilor comerciale, avand o deschidere de 4,10 m.

Compania estimeaza pentru primul an de functionare vanzari de aproximativ 400.000 euro.

Restaurantele Scandia Sibiu vor fi deschise in cadrul centrelor comerciale si a centrelor de birouri si se vor concentra pe servirea rapida. Meniul va cuprinde peste 60 de preparate, majoritatea din zona Sibiului.

Compania intentioneaza sa deschida in urmatoarele 12 luni inca sase sau sapte astfel de restaurante, initial in Bucuresti, urmand ca extinderea sa vizeze ulterior si alte orase mari in care exista centre comerciale precum Cluj, Timisoara si Sibiu.

“Ne propunem sa devenim cea mai mare retea de restaurante romanesti cu servire rapida si estimam o valoare totala a investitiei de un milion de euro”, declara Robert Redeleanu, CEO Scandia Food.

Citeste si:

Scandia Food este lider pe piata conservelor pe baza de carne din Romania, avand o cota de piata in volum de peste 54%, potrivit MEMRB.

Anul trecut Scandia Sibiu a devenit Scandia Food in urma unuia dintre cele mai complexe procese de rebranding, demarat in decembrie 2009.

Planuri cu bataie lunga: Scandia Food vrea primul loc pe piata produselor alimentare in 5 ani

Planuri cu bataie lunga: Scandia Food vrea primul loc pe piata...

Scandia Food a finalizat in luna decembrie relocarea liniilor de productie din vechea unitate, situata in centrul Sibiului, in fabrica noua, construita la iesirea din oras, pe un teren achizitionat de companie. Investitia in aceasta noua unitate se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro si va asigura o crestere a capacitatii de productie cu pana la 30%. In prezent, capacitatea de productie se ridica la 20.000 tone.

Compania are 650 de angajati si a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 203 mil. lei, in crestere cu 1,7% fata de 2008. Pentru 2010, Redeleanu estima o stagnare la nivelul anului trecut.

Scandia Food este prezenta pe piata din Romania prin marcile Scandia Sibiu (pate cu ficat – cota volum 11,2%; mancaruri traditionale romanesti gata preparate – cota volum 15%; carne in suc propriu – cota volum 8%), Bucegi (lider al categoriei de pare cu ficat – cota volum 40,8%; carne presata la conserva – cota volum 5,4%), Sadu (pate cu ficat – cota volum 11%; mancaruri la conserva – cota volum 16,8%; carne la conserva – cota volum 11,5%).