OMV Petrom (SNP) a raportat pentru anul trecut un profit net de 2,6 ori mai mare, de 2,19 miliarde lei, si o crestere cu 16% a vanzarilor, ca urmare a majorarii preturilor la titei si imbunatatirii eficientei in activitatea de rafinare si marketing.
[Update] OMV Petrom (SNP) a bugetat investitii de peste un miliard de euro in 2011, pentru dezvoltarea durabila a companiei.

"Pentru a sprijini dezvoltarea durabila si potentialul de crestere ale companiei, vom continua eforturile investitionale semnificative, mentinand totodata pozitia financiara robusta, cu un nivel planificat al investitiilor de peste un miliard euro in 2011", se arata in raportul trimestrial preliminar al OMV Petrom, citat de Mediafax.

Investitiile companiei au crescut anul trecut cu 15%, la 4,86 miliarde de lei (1,15 miliarde de euro), de la 4,21 miliarde de lei in 2009. Bugetul de investitii al companiei va fi supus aprobarii AGA care va avea loc in luna aprilie.

Grupul Petrom a inregistrat vanzari de 18,61 miliarde lei (4,4 miliarde euro) in 2010, de la 16,09 miliarde lei in anul precedent

Profitul net din anul 2009 a fost de 833 milioane lei.

Compania a obtinut in ultimul trimestru din 2010 un profit net de 779 milioane lei, dupa ce a inregistrat pierderi de 116 milioane lei in trimestrul trei si de 131 milioane lei in acelasi trimestru din 2009.

"Intr-un mediu favorabil al preturilor la titei, anul 2010 a marcat realizarea unei serii de proiecte strategice si a unor imbunatatiri semnificative ale performantei noastre operationale. In E&P (Explorare si Productie, n.r) am pus cu succes in functiune, inainte de mijlocul anului, sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani si am demarat productia din noile sonde-cheie, mentinand totodata rata de inlocuire a rezervelor in Romania peste nivelul de 70%, pentru al treilea an consecutiv", a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Grupul a obtinut un profit inainte de taxe si impozite (EBIT) de 2,98 miliarde lei, cu 84% mai mare decat cel consemnat in 2009, de 1,62 miliarde lei.

Profitul net dupa interesele minoritarilor s-a ridicat la 22 miliarde lei, de circa 2,5 ori mai mare decat cel din anul precedent, de 860 milioane lei.

"In R&M (Rafinare si Marketing), mediul economic nefavorabil ne-a influentat negativ vanzarile de carburanti si nivelul marjelor. Cu toate acestea, am reusit sa imbunatatim considerabil rezultatul R&M exceptand elementele speciale, cu peste 500 milioane lei, datorita imbunatatirilor structurale si optimizarii operatiunilor, rafinaria Arpechim ramanand in cea mai mare parte a anului oprita, din ratiuni economice", a spus directorul general al OMV Petrom.

Rezultatele au fost intocmite in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri