Premierul Emil Boc a declarat, la Targu Jiu, ca Guvernul doreste instituirea managementului privat la companiile de stat ca o alternativa la situatia actuala, aceasta fiind o solutie pentru imbunatatirea actului de conducere a acestor companii, informeaza Mediafax.
"Este o pozitie a Guvernului Romaniei de a gandi la toate companiile de stat instituirea managementului privat ca o solutie alternativa la ceea ce exista in momentul de fata. Este o solutie pe care Guvernul o analizeaza in acest moment, dar nu pentru un caz punctual, ci pentru tot ce inseamna companii nationale si regii. O solutie pentru imbunatatirea actului de conducere a acestor companii", a spus Boc.

Boc a afirmat ca se afla in plina derulare si procesul de restructurare companiilor de stat, proces care se deruleaza pe doua planuri.

"In primul rand identificarea pentru fiecare regie sau companie de stat a solutiei de viitor. Solutia poate insemna continuarea activitatii, restructurare sau vanzarea unor actiuni minoritare acolo unde este cazul. Pana la sfarsitul lunii iulie se va incheia acest proces de evaluare a fiecarei companii de stat din Romania si se va preciza o solutie punctuala pentru fiecare dintre ele", a spus Boc.

Pe de alta parte, Boc a spus ca la acest moment nu se poate vorbi despre o solutie privind infiintarea complexurile energetice.

"Aici (in cazul complexurilor energetice - n.r.) este vorba de o solutie mult mai ampla si tine cont de ceea ce se va intampla la nivel guvernamental cu infiintarea celor doua companii energetice. Guvernul nu a renuntat la acest obiectiv, vom avea discutii in cadrul Guvernului pentru evaluarea ultimelor sentinte judecatoresti pe marginea infiintarii companiilor", a mai spus Boc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri