Cifra de afaceri a IMM-urilor s-a redus in al doilea semestru al anului trecut in medie cu 1,24% fata de perioada similara din 2009, iar profitul a scazut cu 0,7%, potrivit unui sondaj al Consiliului pentru IMM-uri, care releva o evolutie mai buna a indicatorilor comparativ cu prima parte din 2010.
In primul semestru din 2010 fata de aceeasi perioada din 2009 cifra de afaceri s-a redus in medie cu 7,8%, iar profitul cu 5,1%.

"Evolutia mediului antreprenorial a fost in continuare nesatisfacatoare, ceea ce s-a reflectat asupra activitatii firmelor si in a doua jumatate din 2010. In dinamica se constata insa o imbunatatire fata de semestrul al doilea din 2009 si fata de primul semestru din 2010, fapt care s-a vazut in evolutia indicatorilor macroeconomici din primele luni din acest an. Acest lucru ne da speranta ca in acest an vom avea o ameliorare a activitatii firmelor mici si mijlocii", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii, citat de Mediafax.

Sondajul a relevat si o crestere usoara a numarului firmelor care au obtinut profit in a doua jumatate a anului trecut, cu circa 1%, dar si o majorare de aproximativ 3% a celor care au inregistrat pierderi.

Datoriile firmelor mici si mijlocii au crescut in medie cu 2,59%, iar pierderile inregistrate de IMM-uri s-au majorat cu 7,7%.

Numarul salariatilor a continuat sa scada si in al doilea semestru al anului trecut, in medie cu 2,79%, o reducere de 2,42% fiind inregistrata si la nivelul investitiilor realizate de IMM-uri in perioada analizata.

Rezultatele au fost obtinute prin intervievarea a 155 de intreprinzatori.

Toti indicatorii au inregistrat o imbunatatire fata de primul semestru al anului 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri