Cererea de spatii de birouri din partea companiilor medii a crescut in primul semestru cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care numarul firmelor de acest tip in cautare de sedii s-a majorat cu 21% in acelasi inteval, potrivit companiei de consultanta imobiliara Esop.

Astfel, numarul firmelor care cauta spatii de birouri a crescut de la 669 in primul semestru din 2012, la 810 firme in primul semestru din 2013, relateaza.
Cererea in primul semestru a totalizat 275.782 de metri patrati, fata de 252.796 metri patrati in perioada simuilara a anului trecut. Primele sase luni din acest an au consemnat cea mai mare cerere din 2011. Esop nu a mentionat suprafata de birouri tranzactionata in primul semestru.
"Segmentul inchirierilor de spatii de birouri din Bucuresti si-a pastrat dinamismul in primele 6 luni ale anului, pe fondul stabilitatii politice si macro-economice a Romaniei, si estimam ca acesta tendinta se va mentine si in cel de-al doilea semestru din 2013", a declarat, intr-un comunicat, Alexandru Petrescu managing partner Esop Consulting.
Pe fondul cresterii cererii, s-a schimbat usor si structura acesteia, in functie de bugete.
Astfel, ponderea cererilor sub 11 euro/mp/luna a scazut cu 3% (fata de 78% cat era in primul semestru din 2012), in timp ce ponderea bugetelor intre 11 si 15 euro/mp/luna a crescut cu 2% si respectiv a celor peste 15 euro/mp/luna cu un procent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Studiu: Datoriile firmelor din agricultura sunt in continua crestere