Reducerea contributiilor sociale pentru angajatori va fi posibila abia la finalul anului 2012, dupa alegeri, cand deciziile vor putea fi luate cu "sange rece", sustine Dan Schwartz, managing partner in cadrul Scot & Company Consulting.
Guvernul a decis sa amane reducerea contributiilor sociale pentru angajatori pana la "momentul optim", deoarece in situatia economica actuala nu isi permite sa adopte o asemenea masura. Specialistii in fiscalitate se asteptau la o astfel de decizie, ei fiind cei care au spus chiar de la inceput ca nu exista spatiul fiscal pentru o reducere a CAS.

"Amanarea era previzibila. Nu exista suport economic pentru o reducere a contributiilor sociale, motiv pentru care s-a amanat aceasta propunere pana cand economia o sa fie capabila sa suporte. Daca tinem drumul pe care ne aflam acum, cred ca undeva pe la sfarsitul anului viitor o sa fie posibila reducerea. Oricum, dupa alegeri o sa se intample, cand deciziile vor putea fi luate cu sange rece", a declarat, pentru wall-street.ro, Dan Schwartz (foto), managing partner in cadrul Scot & Company Consulting.

Discutiile din Guvern privind reducerea contributiilor de asigurari sociale au inceput in primavara lui 2011, dar s-au blocat in luna mai, dupa ce oficialii FMI au precizat ca nu exista spatiu fiscal nici pentru o scadere de cateva procente.

Reducerea cotei TVA sau a altor taxe va fi posibila abia dupa ce Romania va imbunatati nivelul de colectare al taxelor si eficienta procesului de colectare, sustinea la acel moment Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. El era de parere ca acest lucru se va intampla doar pe termen lung, posibil in urmatorii 5 sau 10 ani.

Citeste si:
Ce ar insemna pentru un IMM reducerea CAS cu 2%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri