Seful ANAF, Sorin Blejnar, afirma ca presedintele PSD, Victor Ponta, incearca prin plangerea penala formulata impotriva sa si a presedintelui Traian Basescu sa politizeze verificarile Fiscului la companiile de stat.
"Actiunea domnului Ponta este o incercare de politizare a unor verificari pe care ANAF le afecueaza la mai multe companii cu capital de stat, incusiv la complexurile energetice Turceni si Rovinari, si care vizeaza modul de cheltuire a fondurilor acestor companii", a declarat Blejnar pentru Mediafax.

El nu a facut alte comentarii.

Ponta, a depus, vineri, la Parchetul ICCJ, o plangere penala impotriva lui Basescu si Blejnar, pe care ii acuza de "instigare la abuz in serviciu, amenintare si santaj".

Victor Ponta a declarat, la iesirea de la parchet, ca ii acuza pe cei doi de "instigare la abuz in serviciu, amenintare si santaj", din cauza afirmatiilor acestora "cu caracter de amenintare" la adresa sa.

Liderul PSD a precizat ca a depus acum plangerea penala, intrucat in urma cu 48 de ore a primit procesul-verbal al ANAF din care rezulta ca nu are niciun fel de legatura cu Turceni si Rovinari si nici vreo alta problema legala.

"Am primit procesul-verbal de la ANAF din care rezulta ca toate aceste afirmatii ale lui Traian Basescu si ale lui Sorin Blejnar au fost nu numai neadevarate, dar au fost si o instigare la comiterea unui abuz in serviciu impotriva mea", a sustinut Ponta.

El l-a acuzat pe Blejnar ca s-a conformat "instigarii" comise de catre presedintele Basescu.

"La dosar am atasat procesul-verbal al ANAF din care rezulta ca nu am avut niciodata niciun fel de relatii contractuale cu Rovinari, Turceni, cu nimeni altcineva si nu am incalcat legea, adeverintele de la cele doua societati aflate in subordinea Guvernului care atesta acelasi lucru, o scrisoare adresata sefului DNA, Daniel Morar, prin care i-am cerut sa fiu audiat si toate celelalte documente care atesta ca domnul Traian Basescu si domnul Sorin Beljnar stiau foarte bine atunci cand au facut respectivele afirmatii cu caracter de amenintare la adresa mea, ca erau amenintari bazate pe fapte neadevarate. Probabil ca au asteptat sa fiu de acord cu regionalizarea, cu proiectele presedintelui, sa fiu de acord sa nu mai critic coruptia din ANAF. Vreau sa dovedesc astazi ca nu-mi e frica de ei", a mai spus Victor Ponta.

Intre Victor Ponta si Sorin Blejnar este o disputa care dureaza de mai multe luni, dupa ce liderul PSD l-a acuzat pe seful ANAF ca ar fi facut numirile la varful vamilor.

Pe de alta parte, in luna iulie, ANAF a sesizat DNA in legatura cu un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari si Turceni. Sorin Blejnar a declarat, atunci, ca sesizarea nu il vizeaza pe Victor Ponta, dupa ce televiziunile de stiri au relatat ca ANAF a trimis o sesizare Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in legatura cu presedintele PSD, Victor Ponta, si cu senatorul PSD Dan Sova, sesizarea vizand contracte cu complexurile Rovinari si Turceni.

Blejnar a afirmat atuni ca sesizarea la DNA nu il vizeaza direct nici pe senatorul PSD Dan Sova, care ar putea fi chemat ulterior la audieri, pentru declaratii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri