Piata valutara a dovedit o stabilitate deosebita in ultima saptamana, fluctuatiile cursului fiind minime.
Piata arata ca o mare inainte furtunii, comenta un dealer bancar. Euro fluctueaza intr-un culoar foarte ingust, cuprins intre 3,61 si 3,65 lei, pe fondul unei cereri putin mai mare decat oferta. Insa piata poate fi zguduita oricand de noi valuri de valuta, vanzatorii asteptand o depreciere a leului pentru a obtine un curs cat mai bun.

Ieri, cursul euro a scazut de la 3,6422 la 3,6231 lei iar dolarul de la 2,7473 la 2,7439.

Scaderea minima a monedei americane este o consecinta a evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale. Aceasta fluctueaza de cateva zile in culoarul 1,3150 - 1,3250 dolari, investitorii asteptand noi date economice care sa indice evolutia viitoare a paritatii. Este vorba, in primul rand de publicarea, in cursul zilei de vineri a raportului lunar privind piata muncii americane, in functie de care Rezerva Federala ar putea decide noi majorari ale dobanzii de referinta.

In acest moment intre SUA si euro-zona exista un diferential de 0,5 puncte procentuale, dobanda americana fiind de 2,5% iar cea europeana de 2%. De altfel, Banca Centrala Europeana nu pare decisa sa modifice dobanda, care se situeaza la cel mai scazut nivel din ultimele sase decenii, avand in vedere ca inflatia din euro-zona a scazut sub pragul de 2%.
Pretul unciei de aur, stabilit pe London Bullion Market s-a mentinut ieri dimineata in jurul valorii de 435 dolari, semn ca investitorii asteapta, la randul lor, clarificari in ceea ce priveste evolutia monedei americane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri