Investitiile straine directe au totalizat in primele patru luni 785 milioane de euro, cu 8,7% mai mari fata de perioada similara a anului trecut, inregistrand o incetinire a ritmului de crestere fata de cel consemnat in primul trimestru, cand s-a situat la peste 30%.

Participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 705 milioane euro, iar creditele intragrup 80 milioane euro, potrivit unui comunicat al Bancii Nationale a Romaniei.

In luna aprilie, investitiile au totalizat 215 milioane de euro, in scadere fata de 290 milioane de euro in luna martie (cel mai ridicat nivel de la inceputul anului). In ianuarie, investitiile straine directe au fost de 36 milioane de euro, iar in ianuarie de 244 milioane de euro.

In primele trei luni, investitiile straine directe au totalizat 570 milioane euro, in crestere cu 30,1% fata de perioada similara, astfel ca la patru luni ritmul de crestere s-a redus de aproape 3,5 ori.

Anul trecut, investitiile straine directe au crescut cu 26,8% comparativ cu anul anterior la 2,71 miliarde euro, atingand varful ultimilor patru ani, dupa ce in 2012 s-a consemnat prima apreciere de la inceputul crizei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri