Firma sud-coreeana de stat Koreean Hydro Nuclear Power este interesata in constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda, a declarat presedintele Coreei de Sud, Roh Moo-Hyun, dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu
"Cernavoda este unul dintre proiectele care ne intereseaza. Aceasta firma publica este posibil sa se ocupe si de proiectul reactoarelor nucleare din Romania si vreau sa va spun ca guvernul coreean va face tot posibilul ca poporul roman sa obtina avantaje din acest proiect si ambele tari sa aiba beneficii comune", a declarat citat de Rompres presedintele sud-coreean, care efectueaza o vizita de trei zile in tara noastra.

Totodata, presedintele Roh Moo-Hyun a aratat ca, desi in Coreea de Sud majoritatea segmentelor economice sunt privatizate, compania care se ocupa de furnizarea de energie electrica pentru populatie si care este interesata si in proiectul de la Cernavoda a ramas un sector public. Am decis sa nu o privatizam, pentru ca aceasta a functionat foarte bine, ofera energie ieftina si la calitate foarte buna si ne-am hotarat sa mentinem furnizarea de energie electrica la un nivel stabil. Va confruntati in Romania cu o situatie asemanatoare si poate ca aceasta ar putea fi o lectie pentru dumneavoastra", a spus presedintele coreean.

Presedintele Basescu a precizat ca firma Koreean Hydro a fost deja listata, alaturi de alte 12 companii, in perspectiva constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. "in acelasi timp, constatam ca marele grup coreean Doosan a achizitionat IMGB, intreprindere care are capacitatea de a produce, pe langa masini, si echipamentele necesare pentru reactoarele nucleare. Ne permitem sa evaluam o implicare serioasa a companiilor coreene in perspectiva constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda", a subliniat la randul sau seful statului roman.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a apreciat si faptul ca, in anii 1990-1992, oamenii de afaceri coreeni au fost primii care au avut curaj sa investeasca in Romania sume semnificative in industria siderurgica, in cea a constructiilor de automobile, de masini si in industria navala.

"In momentul de fata, Romania a devenit un lider al constructiilor navale datorita investitiilor Daewoo in santierul naval Mangalia si avem convingerea ca, si in alte domenii unde exista investitii coreene, Romania dobandeste calitatea de lider in segmentul respectiv", a mentionat presedintele Traian Basescu.

El a adaugat ca, in viitorul apropiat, exista posibilitatea ca investitorii sud-coreeni sa isi manifeste interesul si pentru domenii cum ar fi cercetarea si segmentul tehnologiei sau industria de aparare. "Cert este un lucru: capitalul coreean are nevoie de expansiune, de piete, iar Romania are nevoie de investitii ceea ce inseamna ca exista o serioasa complementaritate intre cele doua economii", a aratat seful statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri