Impozitul progresiv practicat in vestul Uniunii Europene este imoral si ar trebui ignorata ideea unei armonizari fiscale, deoarece tarile occidentale pot invata lectia cotei unice de la statele din est, a declarat sambata, la un seminar, presedintele Patronatului IMM-urilor europene, Peter Jungen.
Jungen s-a declarat un adeversar categoric al armonizarii fiscale in Uniunea Europeana si a numit "imoral" impozitul progresiv practicat in vestul UE. "Tarile din Occident pot invata din lectia Estului in ceea ce priveste cota unica. Este important sa avem concurenta fiscala ", a precizat presedintele asociatiei firmelor mici si mijlocii europene la forumul "Romania - nou stat membru al Uniunii Europene: Cat de pregatit este mediul de afaceri?", organizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR), informeaza NewsIn.

Capitalismul are o imagine mult mai proasta in Europa Occidentala decat in Europa Rasariteana, insa fara contributia acestei filozofii economice Uniunea Europeana (UE) nu ar fi profitat de bunastarea prezenta, a afirmat, sambata, presedintele Patronatului firmelor mici si mijlocii (IMM-uri) europene, Peter Jungen.

In opinia lui Jungen, politicienii europeni nu au reusit sa convinga publicul asupra beneficiilor economice ale globalizarii, din care face parte si extinderea europeana, "tinerii nu inteleg ca lucrurile au stat altfel in trecut, iar batranii uita"."In afara Europei, China si India au reusit cresteri economice spectaculoase pentru ca au adoptat ideile capitaliste si au privilegiat rolul antreprenorului. Chiar si Comisia Europeana a admis ca UE este cu 50 de ani in urma Statelor Unite ale Americii, in ceea ce priveste inovatia, dar agenda Lisabona este moarta.

Daca nu a facut ce si-a propus in primii cinci ani este greu de crezut ca va reusi in urmatorii doi ani", a declarat Jungen.Jungen nu s-a sfiit sa atace sindicatele si guvernele europene despre care a spus ca nu au reusit sa creeze niciun loc de munca care sa reziste pe o piata competitiva.

Peter Jungen a participat la forumul "Romania - nou stat membru al Uniunii Europene: Cat de pregatit este mediul de afaceri?", organizat de UNPR. Uniunea IMM-urilor europene este o organizatie afiliata Partidului Popular European si are drept obiectiv modelarea politicilor UE spre a sprijini firmele mici si mijlocii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri