Fostul presedinte al ANRC, Ion Smeeianu, care va fi repus in functie de premier in data de 30 decembrie, in urma unei hotarari a instantei, a avertizat ierica ar putea anula orice decizie luata dupa 10 decembrie de actualul presedinte al autoritatii, dupa ce va consulta juristi.

"Orice decizie, in afara de cele de administratie curenta de catre Georgescu este nula de fapt, luata dupa 10 decembrie - data la care actualul presedinte a luat la cunostinta hotararea Curtii Supreme", a declarat pentru NewsIn fostul presedinte al ANRC, Ion Smeeianu.

La 30 noiembrie, inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat Decizia 248/2005 emisa de premierul Tariceanu de demitere a fostului presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Ion Smeeianu, si a dispus reintegrarea sa, incepand cu 10 decembrie 2006, in functia lui Dan Georgescu, actualul presedinte al autoritatii.

Referindu-se la decizia ANRC de a amana reducerea tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor Orange Romania si Vodafone Romania, fostul presedinte, Ion Smeeianu ca actele semnate de actualul presedinte al autoritatii, Dan Georgescu, sunt nule, insa "juristii trebuie sa analizeze oportunitatea si legalitatea luarii unei decizii in termenul de executie a unei hotarari a Curtii supreme".

"Eu personal il suspicionez pe domnul Georgescu in privinta luarii acestei decizii si o voi reanaliza in calitate de presedinte al ANRC; in caz ca se inscrie intr-o anumita marja de normalitate o voi pastra tocmai pentru a mentine predictibilitatea pietei comunicatiilor in care autoritatea s-a comportat in ultimul timp ca o precupeata si nu ca un arbitru", a adaugat Smeeianu.

In replica, Georgescu a declarat ca decizia de reducere a tarifelor de interconectare nu a fost luata in graba. "Operatorii au avut o perioada de consultare publica suficient de lunga in care toti operatorii puteau sa isi spuna punctul de vedere", a declarat pentru NewsIn, Georgescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri