Posta Romana are un nou presedinte CA: Marian Pantazescu

Consiliul de Administratie (CA) al Postei Romane are un nou presedinte, Marian Pantazescu, administrator in companie din decembrie 2012, acesta inlocuindu-l pe Adrian Constantin Volintiru, care a renuntat la mandat invocand motive personale, a anuntat vineri operatorul postal national.

"CA al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) l-a desemnat in unanimitate pe Marian Pantazescu in functia de presedinte al CA. Anterior, aceasta functie a fost detinuta de Adrian Constantin Volintiru, al carui mandat de administrator neexecutiv si presedinte al CA a incetat, din motive personale. Pantazescu face parte din CA al Postei Romane, ca administrator neexecutiv, din luna decembrie 2012, in urma implementarii de catre companie a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice", se arata intr-un comunicat al Postei Romane, scrie Mediafax.

Posta Romana parcurge un proces de restructurare si modernizare care are ca obiectiv imediat restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei.

"Directiile strategice ale administratorilor CNPR urmaresc continuarea misiunii de furnizare a serviciului universal in conditii de eficienta pentru CNPR, echilibrarea balantei operationale si inregistrarea de profit, stabilizarea si optimizarea fluxului de numerar, precum si continuarea eforturilor de optimizare si rationalizare la nivelul retelei de subunitati postale", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, administratorii au ca obiectiv repozitionarea portofoliului de produse si servicii cat si a politicii tarifare, pe baza criteriilor de competitivitate, precum si introducerea unor programe de perfectionare a salariatilor postali si cresterea productivitatii in munca.

"Echipa de management a CNPR are ca obiective principale cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei, intr-un context economic marcat de reducerea volumului prestatiilor postale in perioada 2009 - 2012, acest fenomen inscriindu-se intr-un trend global determinat de evolutia tehnologica si dezvoltarea comunicatiilor online", se arata in comunicat.

Consiliul de Administratie al companiei este format din Adrian Apolzan, Gelil Eserghep, Dinu Malacopol (tot trei membri neexecutivi), Ion Smeeianu (membru executiv, director general) si Adrian Cighi (reprezentand Fondul Proprietatea), alaturi de Marian Pantazescu.

Actionarii CNPR sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.600 de unitati.
Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011.

In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri