Cifra de afaceri inregistrata in februarie in comertul cu amanuntul a scazut cu 4,8% fata de aceeasi luna a anului precedent, pe fondul unei reduceri puternice a vanzarilor de produse alimentare si a serviciilor, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 66,1%, in februarie 2007, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, provenind atat de la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+ 69,8%) cat si de la comertul cu autovehicule (+ 64,4%), arata comunicatul INS.

Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna februarie 2007 a inregistrat o cifra de afaceri cu 1,3% mai mica comparativ cu aceeasi luna din 2006, scadere inregistrata si la serviciile recreative, culturale si sportive (-28,0%), restul activitatilor au inregistrat rezultate pozitive.

In luna februarie 2007, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a fost cu 1,9% mai mic fata de luna precedenta, datorita, in principal, diminuarii cu 9,7% a vanzarii de produse nealimentare. Volumul cifrei de afaceri la produsele alimentare a inregistrat o crestere cu 7,2% in februarie 2007 comparativ cu ianuarie 2007.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna februarie 2007, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 18,3%, tendinta indusa de cresterea inregistrata in comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor (+30,6%).

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in februarie 2007 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 10,1%, pe fondul sporirii activitatii agentiilor de voiaj (+67,6%).

In primele doua luni ale anului 2007, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, s-a inregistrat o scadere de 2,2% a volumului cifrei de afaceri a comertului cu amanuntul, pe seama diminuarii cu 6% a vanzarilor la produsele alimentare, bauturi si tutun, mai arata INS.

In ceea ce priveste produsele nealimentare, s-a inregistrat o crestere a comertului derulat prin magazinele specializate (+19,1%), sustinuta de articolele din piele, textile, imbracaminte si incaltaminte (+64,2%), urmate de mobila si aparate electrice (+27,4%).

In primele doua luni din 2007, comparativ cu perioada similara din 2006, cifra de afaceri inregistrata in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere cu 59,8%, pe fondul sporirii vanzarilor de carburantilor (+72,4%).

Volumul cifrei de afaceri in serviciile de piata pentru populatie din primele doua luni ale anului a scazut cu 0,6% fata de acelasi interval din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri