Persoanele fizice care obtin venituri din chirii si au cinci contracte incheiate pe parcursul anului fiscal trebuie sa declare, pana pe 30 ianuarie anul urmator, venitul estimat conform procedurii de declarare pentru activitati independente, potrivit unui proiect de ordin al ANAF.
Proiectul de ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala stabileste modalitatea de stabilire si declarare a impozitului pe veniturile din chirii provenite din derularea a mai mult de cinci contracte de inchiriere.

Codul Fiscal prevede ca, de la 1 ianuarie 2007, veniturile din cedarea folosintei bunurilor se incadreaza in categoria activitatilor independente daca la incheierea anului fiscal persoana in cauza obtine venituri din cel putin cinci contracte de inchiriere. Proiectul ANAF precizeaza ca un alt criteriu pentru declararea acestor venituri conform procedurii pentru activitati independente este ca cele cinci contracte sa aiba obiect diferit. In consecinta, persoanele care se inscriu in aceasta categorie trebuie sa tina evidenta contabila in partida simpla.

Proiectul ANAF mai stabileste ca persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor treuie sa se inregistreze la administratia financiara si sa declare, pana la 30 ianuarie, anul urmator, venitul estimat. In cazul in care imobilele sunt inregistrate la administratii financiare diferite, in functie de locatie, persoana trebuie sa isi desemneze o sursa principala de venit unde isi indeplineste obligatiile fiscale.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri