Liderii celor opt regionale de cai ferate din Romania au decis, ieri, sa amane cu doua saptmani greva anuntata pentru astazi, in asteptarea adoptarii de catre Guvern a ordonantei de urgenta prin care ar urma sa fie transferati de la buget bani pentru investitiile din infrastructura feroviara.
Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat ca sindicatele CFR au decis amanarea grevei pentru o perioada de doua saptamani. "In proportie de 99%, trenurile vor circula maine (vineri n.r.) normal", a spus Popa.

Reprezentantii sindicatelor din CFR au declarat ca au luat aceasta hotarare ca sa lase timp actualului Guvern sa adopte ordinele ce vor reglementa autorizarea si verificarea periodica a personalului din calea ferata.

Decizia angajatilor CFR de a renunta la greva vine dupa ce ministrul transporturilor Ludovic Orban le-a promis liderilor sindicali de la CFR ca va propune in viitoarea sedinta de Guvern un proiect de ordonanta pentru alocarea de la bugetul de stat a noi fonduri destinate investitiilor in infrastructura.

Al doilea punct al discutiilor dintre reprezentantul Executivului si sindicalisti a vizat promovarea unor acte normative care sa reglementeze verificarea si autorizarea personalului CFR de catre unitati feroviare.

De asemenea, Orban a declarat ca a luat act de solicitarea privind eliminarea la negocierile pentru contractul colectiv de munca pe 2009 a diferentelor de salarizare, la functii identice la compania CFR.

Totodata, ministrul transporturilor le-a promis miercuri liderilor sindicali ca programul de eficientizare a activitatii companiei, ce urmeaza a intra in vigoare in primul trimestru din 2009, va fi discutat si convenit cu sindicatele reprezentzative.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri