Rezervele valutare ale Romaniei au scazut usor in februarie, cu 0,35% pana la 25,917 miliarde euro, insa scumpirea metalului galben a sporit valoarea rezervelor internationale de valute si aur, arata datele publicate BNR.
La 31 ianuarie 2009, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 26,009 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 3,473 miliarde euro in februarie, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara si altele, se arata in comunicatul BNR.

Iesirile de 3,565 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara", potrivit BNR.

Rezervele internationale ale Romaniei - valute plus aur - au crescut usor in februarie, pana la 28,401 miliarde euro, de la 28,388 miliarde euro la finalul lui ianuarie.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 2,484 miliarde euro, de la 2,379 miliarde euro in ianuarie.

Platile scadente in luna martie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 112 milioane euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri