Aplicarea impozitului forfetar in forma propusa de Finante, respectiv plafonarea la 1.300 de euro pe an, ar duce la falimentul a catorva zeci de mii de microintreprinderi, a declarat presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania, Ovidiu Nicolescu.
"In momentul de fata, in Romania exista 100.000-150.000 de microintreprinderi ale caror profituri se situeaza sub salariul mediu pe economie. Cu alte cuvinte, 1.300 de euro pe an ar putea reprezenta chiar suma de care aceste mici firme au nevoie pentru a supravietui. Aplicarea impozitului forfetar in cuantumul si forma propuse de Ministerul de Finante ar putea duce la falimentul a catorva zeci de mii de astfel de intreprinderi", a precizat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), citat de NewsIn.

Acesta a mentionat ca organizatia patronala pe care o conduce este de acord cu "principiul forfetar", insa sa se aplice tinandu-se cont de propunerile mediului de afaceri. "Nu am fost consultati, asa cum prevede legea, cu privire la aceasta masura. Aplicarea impozitului forfetar reprezinta o problematica delicata, ce ar trebui dezbatuta cu organizatiile patronale de profil", a adaugat Nicolescu.

Ministerul Finantelor vrea sa introduca, in noul Cod Fiscal, un plafon minim pentru impozitul pe profit platit de firme si pentru impozitul pe cifra de afaceri a microintreprinderilor, in valoare de 1.300 de euro, au declarat surse guvernamentale.

Masura va viza atat microintreprinderile si firmele care inregistreaza pierderi, mai ales restaurantele, hotelurile si firmele din domeniul transporturilor sau cel imobiliar, activitati greu de monitorizat de Fisc.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri