Programul ce vizeaza eliminarea sau comasarea, pana la sfarsitul lunii iunie, a 179 de taxe si tarife din totalul de 486 ar putea fi urmat de o a doua etapa, in cea de-a doua parte a anului, a declarat, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.
"Pana pe 15 iunie, toti ordonatorii de credite trebuie sa faca o evaluare si sa prezinte situatia cu numarul taxelor si tarifelor ce pot fi reduse si comasate. Este vorba de cele 179 de taxe si tarife despre care am tot discutat pana acum. Acest program ar putea fi urmat de o a doua etapa, in care trebuie sa vedem ce mai putem reduce. Deocamdata nu s-a stabilit nimic in acest sens", a precizat Pogea, citat de NewsIn.

In luna aprilie, ministrul finantelor declara ca guvernul urmareste reducerea numarului de taxe si tarife cu 179, din totalul de 486, ceea ce reprezinta o scadere cu peste o treime fata de nivelul actual, urmand ca pana la sfarsitul lui iunie sa fie elaborate actele normative in acest sens.

"Din totalul de 179 de taxe si tarife ce urmeaza a fi reduse, 36 vor fi anulate, iar 143 vor fi comasate. Pana la finalul lunii iunie urmeaza sa elaboram toate actele normative pentru introducerea acestor masuri", afirma Pogea.

Astfel, la Ministerul Mediului vor fi reduse si comasate 60 de taxe si tarife, la Ministerul Adinistratiei - 22, la Secretariatul General al Guvernului - 25, la Ministerul Economiei - 16, iar la Ministerul Transporturilor - 8.

Ministrul a mai spus ca vor fi eliminate si comasate 11 taxe si tarife de la Agentia Nationala Sanitar Veterinara, 5 taxe impuse de Ministerul Sanatatii, 11 tarife la Ministerul Transporturilor, cate 6 de la Ministerul Muncii si de la Ministerul Justitiei, respectiv 8 taxe si tarife de la Ministerul Comunicatiilor.

La sfarsitul lui martie, Pogea spunea ca multe taxe si tarife vor fi reduse si comasate, iar masura de reducere a poverii administrative va avea loc foarte rapid.

"Este nevoie de reducerea parafiscalitatii. Multe taxe si tarife vor fi reduse si comasate. Nu discutam ca trebuie sa platesti 30 de lei, ci de timpul pe care o persoana fizica sau o companie il pierde pentru plata acestora", declara Pogea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri