Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a facut in mai 35.261 actiuni la firme, in urma carora a atras la buget 703,7 milioane lei, de aproape 3 ori mai mult decat in luna similara din 2008, potrivit institutiei.
Astfel, Fiscul a efectuat 13.584 de inspectii fiscale partiale, 7.021 de inspectii fiscale generale, 9.034 de controale inopinate, 2.658 de controale incrucisate si 2.964 de cercetari la fata locului.

In urma acestora, ANAF a inaintat organelor abilitate 58 de sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 60,7 milioane lei, potrivit NewsIn.

Tot in mai, organele de inspectie fiscala au facut o parte dintre controale inopinate la contribuabilii care desfasoara activitati de comercializare sau depozitare a cerealelor (silozuri) si, respectiv, morarit si panificatie, in urma carora au emis propuneri de continuare a verificarilor cu inspectii fiscale, in vederea stabilirii de obligatii fiscale suplimentare la 89 de contribuabili.

"Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip 'fantoma', efectuarea de tranzactii fictive", se mai arata in comunicat.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri