Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului. Premierul Emil Boc refuza sa comenteze in lipsa unei evaluari a incasarilor.
"Si Guvernul face erori. Din punctul meu de vedere, o asemenea eroare a fost impozitul forfetar. Sunt adeptul unei politici fiscale care sa nu aiba primul rol de colectare a banilor la bugetul statului, ci stimularea economiei.

Acesta a adresat participantilor la forum o invitatie la elaborarea unui cadru legal cat mai eficace pentru ceea ce inseamna stimularea economiei. "De ce sa avem 500 si ceva de taxe si impozite in conditiile in care doar noua taxe aduc 92% din bugetul consolidat al statului", a mai spus Videanu.

In opinia ministrului economiei, cea mai importanta resursa pe care Romania o are la dispozitie este economia subterana. "Nu cred ca majorarea taxelor este solutia pentru majorarea venitului consolidat. Cred ca solutia este largirea bazei de impozitare a economiei subterane, care intr-un an si jumatate a crescut de la 23% la 33% in momentul de fata", a completat ministrul economiei.

El a mai spus ca lipsa de lichiditate in economie poate duce la aparitia unui nou pericol, si anume blocajul financiar.

Premierul Emil Boc a refuzat sa spuna daca, in opinia sa, introducerea impozitului forfetar a fost o eroare, precizand ca nu face declaratii in lipsa unei evaluari a incasarilor.

"Guvernul va face analizele de rigoare. Guvernul nu face declaratii fara sa aiba o fundamentare a ceea ce inseamna incasari, prognoze pe venituri. Asteptam luna aceasta sa avem evaluarea oficiala a primelor sase luni, dupa care va vom putea spune eficienta fiecarei masuri din planul anticriza", a declarat Boc.

Scenariu surpriza: Se cauta un plan pentru inlocuirea impozitului forfetar?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri