Procedura de licitatie pentru privatizarea Uzinei Termoelectrica Giurgiu a fost reluata, pretul pentru o actiune a CET fiind scazut cu un leu.
"In urma aprobarii strategiei de privatizare a CET Giurgiu, a fost dat anunt pentru depunerea ofertelor incepand cu 3 iulie. Au fost depuse doua dosare pentru caietul de sarcini, dar nu a fost depusa nicio oferta. Avem voie sa reluam procedura de trei ori, am reluat-o a doua oara. Am scazut pretul actiunilor cu un leu, adica de la 43.449.245 la 43.449.244. Asteptam ofertele pana pe 10 august, iar pe 11 august speram sa avem mai mult noroc”, a declarat presedintele Comisiei de Privatizare a Uzinei, Lavinia Crisu, potrivit NewsIn.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, a precizat ca, daca pretul actiunilor poate fi negociat, clauza privind profilul Uzinei nu poate fi negociat.

"Ne asteptam sa ajungem la negocieri privind suma. Am inteles ca exista reticente fata de clauza privind pastrarea pe timp de zece ani a profilului uzinei de furnizare a caldurii catre populatie. Daca la pret suntem dispusi sa negociem, nu avem ce negocia cu privire la furnizare. Ne pregatim si de varianta sa intampinam sezonul rece cu forte proprii”, a spus Beianu.

Presedintele CJ declara in iunie ca o singura firma a cumparat caietul de sarcini pentru lansarea unei oferte de preluare a actiunilor CET Giurgiu, atentionand ca procedura ar putea fi reluata.

In noiembrie 2008, au esuat negocierile pentru privatizarea CET intre autoritatile judetene, conducerea uzinei si reprezentantii concernului rus Mechel, de la care Consiliul Judetean are de recuperat o garantie de 1,5 milioane de euro, pentru care exista un proces pe rol la Geneva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri