Un număr de 11 cadre didactice şi patru elevi se află în carantină în judeţul Giurgiu după ce au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate pozitiv cu COVID 19, iar în prima zi a noului an şcolar niciun elev sau cadru didactic din judeţ nu a prezentat stări febrile sau alte simptome, scrie Agerpres.

"În noul an şcolar 2020-2021, în unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu, s-au înscris 33.804 elevi. Astăzi, în prima zi de şcoală, ISJ Giurgiu nu a fost informat cu privire la existenţa vreunui caz deosebit în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, cum ar fi prezentarea de stare febrilă ori de alte simptome, dar există deja 11 cadre didactice şi patru elevi în carantină, pentru că au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate pozitiv", a informat luni, presa, ISJ Giurgiu.

Totodată, ISJ Giurgiu a menţionat faptul că, la ora actuală, la nivelul judeţului, o parte dintre tablete au fost achiziţionate prin Consiliile Locale, altele sunt în curs de achiziţionare. De asemenea, urmează să achiziţioneze şi Inspectoratul Şcolar Judeţean o parte dintre tablete astfel încât până la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie - să existe tablete în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

În ceea ce priveşte manualele, este aşteptată comanda pentru elevii claselor a-VIII-a şi tot prin comandă va fi completat necesarul de manuale pentru celelalte clase, precizează sursa citată.

La Şcoala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu şi în unităţile şcolare din comunele Găujani şi Oinacu, cursurile se desfăşoară după scenariul roşu, adică exclusiv online, în toate celelalte şcoli din municipiul Giurgiu şi din comunele: Daia, Ghimpaţi, Gostinu, Herăşti, Stoeneşti, cursurile se desfăşoară după scenariul galben şi elevii vin la şcoală prin rotaţie, iar în restul comunelor din judeţ elevii vin la şcoală, conform scenariului verde.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri