Presedintele Traian Basescu a semnat astazi decretul de revocare a lui Dan Nica si cel de numire a lui Vasile Blaga ca interimar in functia de vicepremier si ministru de Interne.

[Update8] Dan Nica da vina pe Traian Basescu, Emil Boc si PDL pentru plecarea PSD din Guvern

Dan Nica, vicepremierul demisionar al PSD a tinut un discurs la Palatul Victoria, in care a sustinut ca seful statului, premierul si PDL sunt de vina pentru plecarea PSD din Guvern, acuzandu-i ca urmaresc castigarea prezidentialelor cu orice pret de catre Traian Basescu si avertizand intentia lor de fraudare a scrutinului.

[Update7] Andronescu a ajuns ultima pentru a-si depune demisia, Ponta a trimis-o prin Ilie Sarbu

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a ajuns ultima la Palatul Victoria pentru a depune demisia la Cabinetul premierului Emil Boc, deoarece a intarziat din cauza traficului, iar ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, aflat in Spania, a trimis demisia prin socrul sau, Ilie Sarbu. Acesti doi ministri au fost singurii care au lipsit in timpul discursului lui Dan Nica, potrivit 9AM. Cititi mai multe aici.

[Update6] Ministrii PSD au ajuns la Guvern

Ministrii PSD au ajuns la Guvern unde isi vor depune demisiile la cabinetul premierului Emil Boc dupa ce Mircea Geoana a anuntat ca formatiunea paraseste guvernarea.

[Update5] Geoana: Basescu este vinovat pentru aceasta criza politica de proportii


Mircea Geoana a anuntat iesirea PSD de la guvernare.

[Update4] Videanu: Vrem sa ne asumam in continuare guvernarea, PSD sa-si asume criza

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat ca PSD vrea sa isi asume guvernarea, ca nu va face niciun pas inapoi in gasirea unor solutii pentru variante de guvernare, premierul Emil Boc urmand sa faca un anunt in acest sens, si a acuzat PSD ca a premeditat iesirea de la guvernare, potrivit NewsIn.

Videanu a mai spus ca nu crede ca nu sunt parlamentari responsabili care sa contribuie la sustinerea unui Guvern dupa iesirea PSD.

"Ipocrizia atinge limite nemaiintalnite.PSD a premeditat, a gandit iesirea de la guvernare inainte de a lua presedintele Basescu orice decizie", a spus Videanu amintind de declaratia de miercuri a purtatorului de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, care le-a spus sindicalistilor ca PSD iese de la guvernare.

"Daca PSD poate sa cenzureze dreptul primului-ministru de a revoca un ministru, se inseala", a mai spus Videanu, punctand ca nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie daca PSD desemna un alt ministru sau un ministru, si a cerut liderului Mircea Geoana si PSD sa-si asume public o criza politica.

[Update3] Nastase: Basescu a demarat o "lovitura de stat de catifea"

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a spus ca Traian Basescu a demonstrat, prin actiunile luate in ultima perioada, ca are intentia de a da o "lovitura de stat de catifea".


[Update2] Geoana: Facem ce am stabilit

Presedintele PSD Mircea Geoana a spus, astazi, ca PSD va face "ce a stabilit", adica ministrii sai vor demisiona in bloc, potrivit NewsIn.


[Update1] Nica: In mod cert ministrii PSD isi anunta demisiile


Dan Nica, revocat din functia de vicepremier si ministru de Interne, a declarat, imediat dupa anuntul privind semnarea decretului de revocare, ca "in mod cert" ministrii PSD isi vor da demisiile din Guvern si ca PDL trebuie sa gaseasca o solutie de guvernare, pentru ca a declansat criza.

Vicepremierul Dan Nica a declarat ieri, inaintea sedintei de Guvern, ca face un apel la seful statului sa respinga cererea pentru revocarea sa formulata de premierului Emil Boc, iar in caz contrar ministrii PSD isi vor da demisia la 30 de minute de la semnarea decretului.

Tensiunile de pe scena politica ar putea avea consecinte si in plan economic, chiar daca bursa si leul par sa ignore galceava politicienilor de la Bucuresti. Wall-Street a consultat analistii Moody's, care au invatat cum stau lucrurile pe plan local: "Zgomotul politic este aproape constant in Romania".

Videanu: Criza politica abia acum incepe

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat ieri ca in opinia democrat-liberalilor criza politica "abia acum porneste" pentru ca PSD refuza dialogul si a precizat ca, punctul de vedere al PDL, protocolul coalitiei inca exista si asteapta ca PSD sa-si asume riscul sa-l denunte.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri