FMI vrea sa vada detaliile bugetului de stat pe 2010, in special structura cheltuielilor, inainte de a aproba transa a treia pentru Romania, a spus reprezentantul FMI in Romania, Tonny Lybek, avertizand ca un deficit de 5,9% din PIB nu este de ajuns pentru eliberarea transei.
"Trebuie sa vedem detaliile specifice si sa vedem daca este credibil bugetul. Nu este de ajuns sa fie construit pe un deficit bugetar de 5,9% din produsul intern brut si structura cheltuielilor trebuie sa fie in consens cu estimarile noastre macroecnomice", a afirmat Lybek.

El a precizat ca aprobarea bugetului pe 2010 reprezinta o "actiune prioritara" a Romaniei pentru primirea celei de-a treia transe de la FMI si a subliniat importanta credibilitatii acestuia, "dar trebuie sa-l vedem aprobat si de Parlament".

Intrebat daca FMI va vira transa a treia din imprumut Romaniei, in conditiile in care ar avea un buget pe 2010 aprobat, dar fara un guvern stabil, Lybek a spus ca "FMI nu se implica in mediu politic".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri