Deputatul PSD Matei Bratianu acuza imixtiuni politice in functionarea Postei Romane si solicita depolitizarea institutiei, precum si trecerea acesteia sub control parlamentar, dand mai multe exemple de actiuni electorale si incercari de influentare a angajatilor din teritoriu.
"Solicitam depolitizarea Postei, pentru ca ea a fost trecuta in mod absolut artificial in Ordonanta 37/2009, nu este deconcentrata. Posta nu face parte din serviciile deconcentrate", a declarat Bratianu, care a adaugat ca angajatii vor milita pentru depolitizare fie prin negocieri, fie prin instante, sau actiuni sindicale de protest, arata agentia NewsIn.

In ceea ce priveste solicitarea trecerii Postei sub controlul Parlamentului Romaniei, Bratianu spune ca s-au avut in vedere si declaratiile presedintelui Traian Basescu conform carora grupuri de oameni de afaceri din Romania ar dori "sa puna mana pe Posta Romana", dar si situatia in care este adusa acum Posta.

Astfel, Consiliul National al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii, federatie pe care o conduce Bratianu, a hotarat sa solicite si formarea unei Comisii parlamentare de ancheta pentru a se face o evaluare a situatiei.

Pentru aceste doua solicitari, deputatul PSD sustine ca a vorbit cu liderii PSD si PNL care si-au oferit sustinerea, fiind vorba de Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Mihai Voicu si Ludovic Orban. Totodata, deputatul social-democrat a mai spus ca aceste demersuri ar putea fi sustinute si de UDMR.

Liderul sindical a dat si exemple ale politizarii institutiilor postale, vorbind despre anumite petreceri organizate de directorii regionali ai Postei numiti politici, de PDL, cu ocazia Zilei Internationale a Postasului. Astfel, desi Ziua Internationala a Postasului se serbeaza pe 9 octombrie, petrecerea a avut loc joi, pe 13 noiembrie, la Ramnicu Valcea, deoarece s-a dorit ca acest moment sa fie in timpul campaniei electorale. El a explicat ca factorii postali din mediul rural din acea zona nu au muncit in acea zi, fiind prezenti la o sedinta, dupa care, in timpul progamului de lucru au mers la petrecerea din Ramnicu Valcea.

Bratianu a mai povestit ca, la Bacau, un director regional al Postei Romane a vrut sa organizeze o licitatie pentru achizitionarea a 1400 mp de jaluzele de culoare portocalie, achizitie care nu a mai avut loc dupa o interventie a Federatiei Sindicale care a aratat ca necesitatile prioritare Postei sunt altele, intre care si achizitionarea de noi genti pentru factori.

CN Posta Romana SA este operatorul national din domeniul serviciilor postale si se afla in proprietatea statului roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75 la suta din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25 la suta din pachetul de actiuni). MCSI agrease, luna trecuta, schimbarea conducerilor Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) si Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), la propunerea Consiliilor de Administratie ale celor doua companii.

Trei persoane din fosta conducere a Postei Romane, respectiv Dan Mihai Toader, Emonoil Lepadatu si Andrei Marinescu, au fost trimise in judecata de DNA pentru incheierea a 6 polite de asigurare pentru angajatii Postei, prin care s-a creat un prejudiciu de peste 4 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri