Alexandru Petrescu, CEO Posta Romana: Suntem "condamnati" sa ardem etape. Cum arata planurile de modernizare ale Postei

Posta Romana urmeaza sa semneze in octombrie contractul cu Patria Bank prin care devine furnizor de servicii financiare si pregateste in acelasi timp alte dezvoltari tehnologice, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Alexandru Petrescu, CEO al operatorului postal, la un forum despre inovatie sustinut de MasterCard.

De altfel, Petrescu mentioneaza ca Posta Romana se uita cu interes la tehnologiile dezvoltate de MasterCard, atat cele folosite in zona de consumer banking, cat si aplicatii de plata pentru zona de curierat. Desi nu a fost foarte explicit, inarmarea postasilor cu POS-uri mobile ar putea fi una dintre inovatiile pe care le va testa Posta Romana alaturi de MasterCard, mai ales ca gigantul din zona FinTech a inceput deja sa lucreze cu banci, asiguratori si curieri pentru instalarea acestei facilitate la plata. De asemenea, si livrarea beneficiilor sociale pe carduri prin Posta Romana poate fi un proiect viabil in strategia de dezvoltare a operatorului postal.

Despre plata beneficiilor sociale pe carduri, dar si despre eliminarea hartiei in banking, vorbim joi, 6 octombrie, la Banking 2.0. Inscrieti-va acum pentru a participa la dezbatere, la care va fi prezent si ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

De asemenea, Posta Romana se afla in ultimul stadiu inainte de a deveni oficial furnizor de servicii financiare, in baza parteneriatului cu Patria Bank. Procesul prin care Posta a intrat pe zona de servicii financiare a inceput in septembrie 2013, cand a lansat o invitatie bancilor de a incheia un parteneriat pentru a vinde servicii financiare simple, “tipice pentru clientul care trece pragul unui oficiu postal” (card de credit, card de salariu sau schimburi valutare).Contractul cu Patria Bank, pe ultima suta de metri.

Aflati in Wall-Street PRO in ce judete va incepe proiectul pilot cu Patria Bank.

Citeste si:
Noul CEO Patria Bank este un fost manager al Garanti BBVA și Total...
Patria Bank numește un nou...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri