Potrivit oficialilor Patria, parteneriatul este inghetat, lucru sustinut si de anteriorul ministru al telecomunicatiilor, Augustin Jianu.

In contextul strategiei de dezvoltare, de modernizare comerciala si operationala a companiei, Posta Romana intentioneaza demararea unui proiect prin care urmareste diversificarea portofoliului de produse oferite clientilor. Astfel, compania isi manifesta intentia de a presta servicii si de a oferi produse bancare la nivel national, printr-un contract ce urmeaza a se incheia cu o institutie bancara ce activeaza pe piata din Romania.

„Prin acest proiect, la ghiseele Postei Romane selectate la nivel national, se vor putea tranzactiona, pe modelul altor administratii postale europene, produse si servicii bancare in conditii de proximitate si convenienta, in beneficiul tuturor clientilor”, a declarat Andrei Stanescu, directorul general al Postei Romane.

Citeste si:

Serviciile bancare ce urmeaza a fi oferite prin intermediul retelei de subunitati postale sunt: depunere si retragere numerar, acordare de credite, emitere de carduri credit/debit, servicii referitoare la incasari rate de credit, servicii de colectare a creantelor, servicii de intermediere in asigurari, servicii aferente contractarii serviciilor de tip internet, in conformitate cu legislatia bancara.

In cadrul oficiilor Postei Romane, lucratorii inca folosesc imprimante pe ace, monitoare CRT invechite si nu exista posibilitatea platii cu cardul, fiind una dintre cele mai invechite institutii de stat.