Autovehiculele cu tonaj peste 7,5 tone, neinmatriculate in Timis, vor plati, de la 1 ianuarie 2010, cate 200 de lei pe zi, pentru fiecare tranzitare a Timisoarei, iar banii vor fi folositi exclusiv pentru reparatiile si intretinerea drumurilor, transmite NewsIn.
Decizia a fost luata de catre consilierii locali care, marti, vor vota si modalitatea de administrare a acestor sume. Taxa, considerata una speciala, va intra in bugetul local insa nu va putea fi folosita decat pentru intretinerea si reparatia drumurilor de pe raza Timisoarei.

Taxa de tranzit se va achita la punctele de control acces in Timisoara, fie in locurile unde vor exista bariere de acces (Calea Aradului, Calea Dorobantilor si Calea Sagului) sau la benzinariile cu care primaria va incheia contracte de colaborare. Taxa va fi incasata de catre agentii Politiei Comunitare, care vor si asigura accesul la punctele de control. Tichetele trebuie asezate, la vedere, pe parbrizul vehicului, in partea stanga, jos, au specificat reprezentantii municipalitatii.

“Este o taxa cu caracter special, iar destinatia ei va fi una fixa, dat fiind faptul ca este o taxa pentru masinile de tonaj greu care circula prin Timisoara. Toti banii care se vor strange se vor folosi numai pentru repararea drumurilor”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, citat de NewsIn.

Neachitarea taxei de tranzit se sanctioneaza cu 2.500 de lei, la fel si deteriorarea barierelor de acces. Timisoara este tranzitata, zilnic, de cel putin sase mii de autovehicule de mare tonaj, care nu sunt inmatriculate in judetul Timis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri