Asociatia „Mame pentru Mame” va sesiza Avocatul Copilului din cadrul institutiei Avocatul Poporului asupra acestor taxe.

La Spitalul pentru Copii din Iasi, taxa pentru mame este de 25 de lei pe zi, in timp ce la Spitalul Judetean din Targu Jiu, taxa pentru mame este de 10 de lei pe zi, iar la Spitalul „Louis Turcanu” din Timisoara, taxa este de 20 de lei.

Digi24 scrie ca mama unui copil internat a spus urmatoarele: „Toaleta nu are capac, nu exista hartie. Noi venim cu toate de acasa. Au spalat doamnele, si-au dat silinta, dar sa repare usa, tocul de la usa, faptul ca nu se inchide, sa vina dumnealor sa faca asta nu au cum.

Nu mi se pare corect. De 20 de ani platesc taxe la stat, sunt corecta si sa platesc spitalizarea. Conditiile sunt sub orice critica. La baie nu e sapun, hartie, colac la wc, miroase ca la morga, usa este plina de mucegai, patul e la geam, geamul nu se inchide, sunt niste conditii inumane. Vii la spital cu o boala si pleci cu 10. La 12 noaptea cand am venit in urgente ma certau asistentele ca de ce nu stiu procedura si trebuie sa ma duc sa platesc. Eu nu aveam diagnostic, eram cu copilul bolnav la 12 noaptea si o doamna ma cearta ca de ce nu m-am dus sa-mi platesc taxa de internare.

Dezastru: Jumatate de milion...
Citeste si: Jumatate de milion de elevi si copii au plecat din Romania in zece ani

Am adus de acasa tot, absolut tot. Dezinfectant, tot! ? Nu stiu pentru ce ii platim”.

Asociatia „Mame pentru Mame” va sesiza Avocatul Copilului din cadrul institutiei Avocatul Poporului asupra acestor taxe.

Sursa foto: Shutterstock / Beenicebeelove